logo F1online.sk

Wolff má po nedeli dobrú náladu, žartuje, že Russella pošle do Renault Clio Cupu

Zničené monoposty Valtteriho Bottasa a Georga Russella
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala18. 4. 2021

Ešte uprostred pretekov v Imole to vyzeralo tak, že po nich v garáži Mercedesu nezostane jedno oko suché. Lewis Hamilton sa so stratou jedného kola snažil vrátiť do rytmu, Valtteri Bottas s Georgom Russellom zas kolidovali pred prvou zákrutou. Napokon sa však Wolff usmieval a počas rozhovorov s novinármi dokonca žartoval. Hovorí, že dnes celý Mercedes zachránil Lewis Hamilton.

“No toto teda nebol môj najobľúbenejší moment,” zareagoval Toto Wolff na rekapituláciu dvoch incidentov z prostrednej časti veľkej ceny, ktoré neveštili nič dobré. Osud však zahnal nočné mory Mercedesov. “Keď sme si zrazu mysleli, že sme už tieto preteky úplne stratili, tak Lewisova neuveriteľná jazda nás dnes všetkých opäť zachránila.”

A presne to bol dôvod Wolffovej dobrej nálady. Hoci všetko vyzeralo byť stratené, sedemnásobný majster sveta ukázal, že sa vie aj po závažnej chybe rýchlo otriasť. Už o pár minút bojoval, akoby sa nič nestalo. Skončilo to ziskom druhého miesta a extra bodu za najrýchlejšie kolo.

Bottas s Russellom sa však významným spôsobom pričinili o to, že sa Lewis Hamilton dostal späť do hry. Nebyť červenej fázy, po ktorej sa Hamilton bez námahy vrátil do prvého kola, a po ktorej mal čas sa dať opäť dokopy, by bola nedeľa strieborných šípov na zaplakanie.

Čo hovorí Wolff na kolíziu Russella s Bottasom, ktorí by chceli v sezóne 2022 jazdiť v Mercedese? “Bola to nepríjemná nehoda. Tí dvaja si zrejme nevymenili veľa priateľských slov. Ale musíme sa na to pozrieť ešte raz, lebo na tango treba dvoch. Možno je podiel viny 60/40, ale neviem, kto je na ktorej strane.”

“Georga som ešte nevidel, zatiaľ za mnou nezašiel,” pokračoval šéf Mercedesu s úsmevom na tvári. “Neustále si ho doberám, hovorím mu, že ak odvedie dobrú prácu, tak môže byť v Mercedese, ale ak nie, tak pôjdeme do Renault Clio Cupu. Dnes sme boli bližšie tomu Renault Clio Cupu.”

Vďaka bodu za extra kolo si Lewis Hamilton udržal pozíciu lídra šampionátu, nuž a vďaka nehode Bottasa s Russellom a následnom druhom mieste Lewisa Hamiltona je Mercedes na čele i konštruktérskeho poradia.

“Vďaka najrýchlejšiemu kolu vedieme šampionát. Záverom však je, alebo pozitívnym odkazom z dneška, že to vyzerá tak, že v pretekoch máme veľmi rýchle auto. Také sme mali už aj v Bahrajne, no dnes by som povedal, že sme mali jasne najrýchlejšie auto. Musíme vyriešiť len tie kvalifikačné výkony,” dodal Wolff.

Súvisiace články