logo F1online.sk

Leclerc: Nezvyk byť len tri desatiny od pole position

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 4. 2021

Ferrari v sobotu nevyzeralo až tak konkurencieschopne ako tomu bolo v piatkových voľných tréningoch. Hlavne Lando Norris na McLarene v kvalifikácii poriadne vystrkoval rožky. Britský mladík sa však dopustil chyby, vďaka ktorej vidíme po sobote na čele „zvyšku sveta“ opäť Charlesa Leclerca a jeho Ferrari.

V sobotnej kvalifikácii sa potvrdilo, že v strede poľa udáva tempo trio McLaren – Ferrari – AlphaTauri. Leclerc opäť ukázal viac ako solídnu jazdu, potvrdil svoje kvalifikačné kvality a dostal svoj tím opäť do druhého radu.

„Keby mi niekto pred víkendom povedal, že to bude štvrté miesto, určite by som to bral. Snažil som sa, aby to bolo ešte lepšie, ale štvrté miesto je skvelý výsledok pre tím,“ povedal po kvalifikácii Leclerc.

Monačan bude rovnako ako v Bahrajne štartovať zo štvrtého miesta. Tam na tom však Scuderia čo do pretekového tempa nebola tak dobre a Leclerc finišoval šiesty.

„Neviem, ale z nejakého dôvodu som mal dnes pocit, že sme neboli takí konkurencieschopní ako v piatok. Mám dojem, že poskladať dobré kolo bol väčší problém než včera,“ povedal Leclerc. „Počkajme a uvidíme. Možno je to tým, že sme sa rozhodli pre istý kompromis čo sa týka nastavenia, čo trochu skomplikovalo kvalifikáciu, ale v pretekoch nám to pomôže.“

V Imole sa nám štartové pole pekne vyrovnalo. Valtteri Bottas spadol až na ôsme miesto. Jeho a Lewisa Hamiltona delí len pol sekundy, do ktorej sa „zmestil“ Red Bull, Ferrari, McLaren aj AlphaTauri.

„Zajtra sa môže stať čokoľvek. Už som sa o tom bavil s Pierrom a je to celkom nezvyk byť len tri desatiny od pole position. Som si celkom istý, že zajtra to budú vzrušujúce preteky,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články