logo F1online.sk

Nanič kolo, také som už dlho nemal, lamentuje Verstappen

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala17. 4. 2021

V sobotu mali šancu získať pole position až štyria jazdci z troch tímov. Landa Norrisa nakoniec z boja o čelo vyprevadili komisári, Sergio Pérez a Max Verstappen sa však vyprevadili sami. Obaja sa vo svojich kolách dopustili chýb. Verstappen vôbec nebol spokojný s tým, aký podal výkon.

Tretí tréning ukázal, že Red Bullu sa po piatku vrátil hlas a prehovorí do boja o pole position. Verstappen v ňom bol o polovicu sekundy rýchlejší ako Mercedes, čo garáž červených býkov mohlo upokojiť. Nuž a všetko prebiehalo podľa plánu i v kvalifikácii, až do osudného momentu.

“V treťom tréningu som sa cítil v pohode. Keď sme v kvalifikácii prezuli z mäkkých gúm na stredne tvrdé, snažili sa zajazdiť dobré kolo, tak to všetko prebiehalo hladko. Ale v Q3 a v poslednom kole som to dobré kolo nezajazdil,” hodnotil sobotu na tlačovke Max Verstappen, ktorý po prejazde cieľom usúdil, že jeho kolo bolo “na hovno”.

“V tretej zákrute som dvoma kolesami vyšiel mimo trať. Viem, že Honda vyrába dobré kosačky, ale nemyslím si, že táto je na to prispôsobená,” následne sa zachechtal mladý Holanďan. “Aspoň som to skúsil. Ale áno, bolo to naozaj nanič kolo, čo sa mi už dlho nestalo. Musíme pochopiť, prečo k tomu došlo.”

V Imole sa nepredbieha ľahko a preto bude kľúčová stratégia. Tu môže Red Bull vytiahnuť svoju novú zbraň: druhého jazdca. Dvojici vie teraz rozdeliť stratégie, a tak pred Lewisa Hamiltona dostať aspoň jedného z nich. O takýchto ťahoch sa červeným býkom ani nesnívalo v čase, keď druhá garáž patrila Pierrovi Gaslymu či Alexovi Albonovi.

“Nech je ako chce, myslím si, že sme im veľmi blízko, čo je pozitívne,” dodáva Verstappen. “A ako povedal Checo, hneď za Lewisom máme dve autá na rozdielnych zmesiach. Dúfam teda, že sa zajtra postaráme o nejaké vzrušenie.”

Nuž a Red Bull svojim jazdcom stratégiu skutočne rozdelí, keďže Verstappen postúpil do Q3 na mediumkách, zatiaľ čo Pérez na mäkkej zmesi. Uvidíme úspešný undercut a prípadné brzdenie Lewisa Hamiltona Sergiom Pérezom?