logo F1online.sk

Pérez: Mal som byť na pole position

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 4. 2021

Sergio Pérez dnes predviedol prvý silný výkon v novom pôsobisku. Mexičanovi zatiaľ v Red Bulle nešlo šťastie práve naproti. V Bahrajne vypadol už v Q2, aby potom v zahrievacom kole prišiel technický problém. V Imole to tiež nešlo práve hladko, keď začal víkend nehodou v prvom voľnom tréningu. V kvalifikácii však prišiel tak potrebný dobrý výsledok, hoci Checo z neho úplne nadšený nebol.

Asi by sa dalo očakávať, že keď niekto pripraví Maxovi Verstappenovi prvú kvalifikačnú porážku od Veľkej ceny Abú Zabí 2018, bude so sebou spokojný. Sergio Pérez však až taký spokojný nebol.

„Mal som byť na pole position,“ zneli prvé Checove slová po vystúpení z auta. „Urobil som chybu v poslednej zákrute.“

„Musíme sa v tíme ubezpečiť, že budeme stále napredovať a až zajtra je deň, na ktorom naozaj záleží.“

Za viac ako 190 veľkých cien v jeho kariére sa Pérezovi nikdy nepodarilo kvalifikovať do prvého radu. V Imole konečne prelomil toto prekliatie.

„Musím pochváliť svoj tím. V piatok som urobil chybu a postaral som sa im o prácu navyše, takže toto je príjemný obrat. Najdôležitejšie však je neustále napredovať. Po včerajšku by som nebol povedal, že sa mi dnes podarí toto. Naďalej sme sa však zlepšovali a prišlo dôležité druhé miesto,“ povedal Pérez.

Problémom však je, že Mexičan zajtra odštartuje na mäkkých pneumatikách, kým Verstappen a Hamilton na stredne tvrdých. Ak by sa teda Pérezovi nepodarilo pilota Mercedesu predbehnúť na štarte, začne postupne odpadávať. Red Bull by sa mal pripraviť aj na alternatívu, že pristúpi k tímovej réžii.

„Myslím, že zajtra sa môže stať čokoľvek. Max a Lewis sú na inej stratégii. Bude to zaujímavé. Dôležité bude zabojovať a zhrabnúť body,“ dodal Pérez.

Jeho tímový kolega Max Verstappen po kvalifikácii povedal nasledovné: „V tretej zákrute som vyšiel mimo trať, takže to nebolo skvelé kolo, ale také sa nemôže podariť vždy.“

„Nebolo to práve jednoduché, ale tretie miesto je stále dobrou štartovou pozíciou. V nedeľu to bude zaujímavé, pretože máme dve autá na rozličných zmesiach. Uvidíme ako sa to vyvinie, skúsime to Mercedesu znepríjemniť,“ povedal Verstappen.

Súvisiace články