logo F1online.sk

Podľa Leclerca je celkové tretie miesto dosiahnuteľné, ak Ferrari „urobí všetko perfektne“

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 4. 2021

O rozložení síl v štartovom poli toho zatiaľ veľa nevieme. Máme za sebou prvú veľkú cenu, ktorá čo to napovedala. Mnohých celkom prekvapila bahrajnská forma Ferrari, ktoré priviezlo do Imoly upravený (alebo ak chcete vylepšený) balík. Scuderia sa s jeho pomocou pokúsi v tomto roku atakovať celkové tretie miesto v Pohári konštruktérov.

Minimálne v Bahrajne sa zdalo, že v strede poľa budú udávať tempo McLaren a Ferrari, pričom britský celok je o krôčik pred svojim talianskym konkurentom. Bolo to však len jedno podujatie, navyše, okruh Sachír vykazuje mnohé špecifiká. Tento víkend nasleduje Imola, ktorá je z úplne iného cesta.

„Myslím, že realistickým cieľom pre tento rok je byť za Red Bullom a Mercedesom,“ vyhlásil pilot Ferrari Charles Leclerc. „Súperiť s nimi je veľmi náročné a sme príliš ďaleko. Bojujeme však o tretie miesto Pohára konštruktérov s ďalšími štyrmi alebo piatimi tímami. Bude to tesný súboj, ale ak urobíme všetko perfektne, je to podľa mňa dosiahnuteľný cieľ.“

Rýchlosť monopostu SF21 mnohých prekvapila, najmä ak uvážime ako na tom bol jeho predchodca. Na druhej strane, McLaren vyzeral v Bahrajne o krok napred a chýba nám aj porovnanie s AlphaTauri, ktoré bolo vlani v regióne Emilia Romagna veľmi silné.

„SF21 je významný krok vpred. V Bahrajne sme videli, že medziročne je náš progres lepší než u ostatných, čo je určite pozitívne. Na druhej však stále nie sme tam, kde by sme chceli byť,“ hovorí Leclerc.

„Vynakladáme veľké úsilie v snahe vrátiť sa tam, kde chceme byť, to znamená do boja o víťazstvá. Keď porovnáte minulý rok a tento rok, tak sme odviedli dobrú prácu a potrebujeme v tom pokračovať,“ dodal Monačan.