logo F1online.skF1online.sk

Alonso vydá biografiu až po skončení kariéry. Chce povedať “svoju pravdu”

Fernando Alonso
© Alpine Racing
Milan Kubala
Milan Kubala15. 4. 2021

Biografia Fernanda Alonsa sa mala na pulty kníhkupectiev dostať už pred tromi rokmi, keď sa lúčil s McLarenom a Formulou 1. Následne sa však usadil vo WEC, skúsil si IndyCar či Dakar, a tak sa jej termín vydania neustále odkladal. A čaká ho ďalší odklad, prezradil vo štvrtok v Imole Fernando Alonso.

Alonsova biografia, ktorá vyjde pod názvom Racer, má predbežný termín vydania september 2022. Španielsky matador však s Alpine podpísal dvojročný kontrakt, ktorý sa skončí až o rok v decembri, nuž si na Alonsove zápisky budeme musieť ešte počkať.

“Na tej knihe pracujem už pár rokov,” prezradil Fernando Alonso v interview na Instagrame. “Pôvodne som ju plánoval vydať v roku 2018, keď som opúšťal Formulu 1. Potom sme to odložili, pretože som aj naďalej pretekal v iných kategóriách, nuž a teraz som späť v F1, takže ju vydám, až skončím.”

Z jedného pohľadu je pochopiteľné, že Alonso chce vo svojej knihe zahrnúť celé svoje pôsobenie v F1 od začiatku až do konca. Má to však aj svoj druhý dôvod: “Budem môcť povedať svoje zážitky, svoju pravdu o veciach, pretože ak by tá kniha vyšla v čase, kým ešte pretekám, tak by to mohlo byť trochu zvláštne.”

V Alonsovej knihe by sa mohli objaviť napríklad zákulisné informácie z jeho pôsobenia Renaulte, kedy získal svoje dva tituly, či z McLarenu a ročníka 2007, ktorý bol pre stajňu z Wokingu poriadne turbulentný.

“Za lepšiu voľbu považujem najskôr skončiť a potom sa rozhovoriť o mojich skúsenostiach o živote vo svete motoršportu,” dovysvetlil majster sveta z rokov 2005 a 2006.

Súvisiace články

Diskusia