logo F1online.skF1online.sk

Okruh v Imole je pre Bottasa legendárnym miestom, zimomriavky má po celom tele

Valtteri Bottas
© Mercedes
Mirec Somoši
Mirec Somoši15. 4. 2021

Valtteri Bottas je považovaný za skúseného jazdca v F1. Podľa jeho slov mu však návrat do Imoly vždy spôsobí zimomriavky po celom tele. Niet sa čo čudovať, okruh v Imole je ikonickým miestom.

Formula 1 už v druhej sezóne po sebe zavíta na okruh v Imole, čomu sa radujú nie len piloti, ale aj fanúšikovia. Návrat na túto legendárnu trať bol zapríčinený najmä vypuknutím pandémie Covid-19. Pilot Mercedesu zažil v minulom roku na okruhu v Imole veľmi zmiešané pocity. Podarilo sa mu kvalifikovať na prvom mieste, no jeho tímový kolega mu v dôsledku dobrej stratégie víťazstvo ukradol.

Bottasovi však určite nevadí, že sa aj v tejto sezóne uskutoční podujatie v Imole. „Je to legendárne miesto,“ uviedol pilot Mercedesu. „Keď tam jazdíte, jednoznačne cítite históriu a všetky veci, ktoré sa tam predtým stali. Dobré aj zlé veci. Dokonca aj teraz mám z toho zimomriavky.“ Bottas samozrejme pri tých zlých veciach narážal na tragické nehody Rolanda Ratzenbergera a Ayrtona Senna v roku 1994.

Fínsky pretekár si jazdenie na okruhu v Imole veľmi užíva, no je potrebné poznamenať, že minulý rok tu prišiel o víťazstvo aj napriek tomu, že to mal zo začiatku veľmi dobré rozbehnuté. Po dobre zvládnutej stratégii ho predbehol Lewis Hamilton, Bottas následne chyboval a dostal sa pred neho aj Max Verstappen, ktorý však neskôr dostal defekt, skončil v štrku a z pretekov odstúpil.

Bottas dúfa, že sa história opakovať nebude. „Imola je trať, ktorá vás po chybe potrestá. Je to tam naozaj úzke, musíte byť veľmi precízny pri každom detaile. V minulom roku to bolo dosť hektické, pretože to tam bolo naozaj rýchle.”

Kvalifikácia bola úžasná. Veľmi som si to užil, ale samozrejme, preteky nešli podľa plánu. Mal som zmiešané emócie, pretože ako tím sme v Imole vyhrali Pohár konštruktérov,“ dodal na záver pilot Mercedesu.

Súvisiace články

Diskusia