logo F1online.skF1online.sk

Leclerc vysvetlil, čo všetko sa naučil od Sebastiana Vettela vo Ferrari

Charles Leclerc a Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko14. 4. 2021

Charles Leclerc a Sebastian Vettel tvorili tímovú dvojicu vo Ferrari ešte v minulej sezóne. Nelichotivé výsledky však znamenali príchod nového tímového kolegu a Vettela nahradil Španiel Carlos Sainz. Monacký pretekár Charles sa však tentokrát rozhovoril na tému toho, čo všetko sa naučil od štvornásobného majstra Sebastiana Vettela, počas spoločného pôsobenia v tíme Ferrari.

Leclerc vyzdvihol najmä Vettelov inteligentný prístup k práci, ale aj akúsi mimoriadnu pozornosť, ktorú nemecký pretekár venoval detailom na trati.

„Uvedomil som si, že dôležitosť, ktorú dal niektorým detailom, spôsobila na trati veľký rozdiel. Bolo pre mňa veľmi zaujímavé. Seb je tiež veľmi dobrý človek, ktorý vždy spomínal, že som taký priamy,“ hovorí Charles Leclerc pre Motorsport.com.

Sebastian prestúpil do tímu Aston Martin a na otázku, ako sa Leclerc zachová pri predbiehaní na trati, Charles odpovedal: „Nemyslím si, že ak to nastane, budem si hovoriť: ‚Ah , bol to môj tímový kolega a porazil som ho a teraz je predo mnou.‘“

„Keď sklopím priezor, nemám priestor na tieto myšlienky. Sústredím sa na seba, na auto a nasadenie, ktoré ma čaká,“ pokračuje monacký pretekár. „Ak ma Seb predbehne, okamžite sa pokúsim získať svoju pozíciu späť. Nemyslím si, že v tej chvíli budem mať priestor na nejaké ďalšie myšlienky.“

Vettelov odchod z Ferrari priniesol tiež otázku návratu Ferrari na popredné priečky štartového poľa. Pre Leclerca je návrat na vrchol takisto veľmi dôležitý, môže však potrvať hneď niekoľko rokov.

„Musíte mať trpezlivosť a je to dar, ktorý som počas tejto cesty nadobudol,“ povedal stále len 23-ročný Charles Leclerc. „Pred rokmi som trpezlivosť skutočne nemal, alebo som jej mal veľmi málo.“

„Keď niečo zameškáte kvôli technickým dôvodom, vieme, že vo Formule 1 to trvá istý čas, kým sa dostanete späť. Takže počas tejto doby musíte byť čo najpokojnejší, a to aj preto, že zlosť a netrpezlivosť nie sú konštruktívne,“ zhodnotil monacký pilot Ferrari..

„Myslím, že z tohto pohľadu som dospel. Ale zjavne sa nemôžem dočkať, až sa vrátim k víťazným pretekom. Cieľ pilota je vždy rovnaký,“ uzavrel Charles Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia