logo F1online.skF1online.sk

Hamilton odhalil, čo je najlepšie na tom, že Valtteri je jeho tímový kolega

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko14. 4. 2021

Vzťah dlhoročných tímových kolegov Mercedesu sa rozoberal hneď niekoľkokrát. Pochybnosti o výkonoch Valtteriho sa objavili najmä po nelichotivých poznámkach šéfa tímu, Tota Wolffa, ktorý ho nepriamo označil za druhé husle resp. „wingmana“ tímu. Svoj pohľad priniesol aj úradujúci majster Lewis Hamilton a prezradil, čo je najlepšie na tom, že fínsky pretekár Valtteri je jeho tímovým kolegom.

Lewis Hamilton na margo svojho tímového kolegu otvorene hovorí, že hlavnou výhodou je to, že medzi tímovými kolegami nie sú žiadne hry. Priamu otázku však dostal pomerne nečakane práve od Valtteriho, v predsezónnom rozhovore od Mercedesu.

„Aká je najlepšia vec na tom, byť mojím tímovým kolegom? Ale žiadne hlúposti. Nie je to príliš?“ opýtal sa Valtteri Bottas hneď na úvod.

„Ak mi vkladáš slová do úst, potom neexistujú žiadne hlúposti!“ pokračuje Hamilton. „Nemyslím si, že existuje jedna konkrétna vec, ktorá je lepšia ako druhá. Myslím si, že je to kombinácia mnohých vecí a je fakt, že medzi nami nie sú žiadne hry.“

„Si priamy strelec. Potom je to už len na našej tvrdej práci. Sú tu víkendy, ktoré by sme zvládnuť lepšie, napríklad Rakúsko 2020. A vieme, že obaja musíme odviesť ešte lepšiu prácu, keď je ten druhý počas víkendu v popredí,“ pokračuje sedemnásobný majster.

Na pretras prišla aj téma reakcií zo strany rakúskeho šéfa tímu. Toto Wolff vraj najviac zúril v roku 2016 pri zrážke Hamiltona a Rosberga ako tímových kolegov, no bez emócií nenechal ani ďalšie veľké ceny.

„Toto je najhoršie, čo som kedy videl. Bol to jeden z prípadov, keď sme s Nicom narazili do seba,“ povedal Hamilton. „Pravdepodobne tá Barcelona ho rozzúrila najviac.“

Bottas sa na to opýtal: „Bol taký, že až ‚vzbĺkol?‘ “

Hamilton odpovedal so smiechom: „Áno, určite si až vytrhal vlasy, musel si zohnať ‚trávnik‘ a zasadiť ho!“

„Len som nad tým premýšľal. Ani v Nemecku 2019 nebol príliš šťastný,“ uviedol Bottas.

„Chcel som získať aspoň nejaké body a potom som nabúral. Všetci sme mali na sebe to špeciálne oblečenie a pamätám si, Toto (Wolff) po pretekoch povedal, že to je poslednýkrát, čo robíme karneval na pretekovom víkende,“ uzavrel Valtteri Bottas.

Súvisiace články

Diskusia