logo F1online.skF1online.sk

Leclerc dostal od Ferrari darček. Víťazný monopost SF90 z roku 2019

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko11. 4. 2021

Stále len 23-ročný pilot tímu Ferrari, Charles Leclerc, obdržal od talianskeho tímu skutočne prémiový dar. V jeho garáži sa bude od dnešného dňa nachádzať aj jeho víťazný monopost Ferrari SF90 z ročníka 2019. S týmto monopostom zaznamenal Charles svoje prvé dve víťazstvá v šampionáte Formuly 1.

Monacký pilot sa svojim novým darčekom pochválil na sociálnych sieťach a množstvo fanúšikov tak mohlo vidieť jeho nový prírastok v domácej garáži.

Charles Leclerc debutoval v šampionáte F1 za tím Alfa Romeo. Súčasťou tímu Ferrari sa stal od roku 2019. V tejto sezóne dokázal poraziť svojho tímového kolegu, štvornásobného majstra Sebastiana Vettela.

Charles zaznamenal v tomto ročníku celkovo sedem „pole position“ a tiež svoje prvé dve víťazstvá. Stalo sa tak na okruhoch v Spa a v Monze, domácich pretekoch tímu Ferrari. Tieto víťazstvá zaznamenal práve na monoposte Ferrari SF90, ktorý obdržal ako dar od talianskeho tímu.

Pomerne výraznou správou bola aj jeho nová päťročná zmluva s Ferrari, ktorá je aktuálne platná až do roku 2024. Po odchode Sebastiana Vettela do tímu Aston Martin sa stal jeho novým tímovým kolegom španielsky pretekár Carlos Sainz.

Vlaňajšie sklamanie Ferrari v podobe šiesteho miesta sa pokúsia obaja piloti napraviť aj v nadchádzajúcej domácej veľkej cene Ferrari. Preteky v Imole sa odohrajú už na budúci víkend, 18. apríla 2021.

Súvisiace články

Diskusia