logo F1online.skF1online.sk

Russell: Mercedes má podobné problémy s vetrom ako Williams

Sebastian Vettel a George Russell
© Aston Martin
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko10. 4. 2021

George Russell je prakticky jediný pilot, ktorý si v minulej sezóne skúsil monopost Williamsu, ale aj majstrovského Mercedesu. Zaskakoval totiž Lewisa Hamiltona v čase jeho karantény z dôvodu pozitívneho testu na koronavírus. V tejto sezóne pokračuje Russell vo farbách Williamsu a hodnotí, že práve Mercedes má podobné problémy s vetrom ako jeho monopost FW43B.

Williams vo svojej prvej tohtoročnej veľkej cene neurobil očakávaný pokrok v porovnaní s vlaňajšou sezónou. George Russell skončil na 14. mieste a jeho tímový kolega Nicholas Latifi bol nútený odstaviť svoj monopost v 51. kole.

Lewis Hamilton na Mercedese sa stal víťazom v týchto pretekoch, avšak jeho prvé miesto sa spájalo s rozhodnutím tímu Red Bull o prepustení prvého miesta zo strany Maxa Verstappena.

George Russell načrtol svoj pohľad na problémy s citlivosťou vetra na monopostoch Williams a Mercedes, s ohľadom na prvú veľkú cenu v Bahrajne.

„Je to to, čo máme. Je to to, čo má veľa tímov,“ uviedol stále len 23-ročný George Russell. „Čas ukáže, ale verím, že Mercedes je s nami potenciálne na jednej lodi.“

„Pravdepodobne sa Mercedes cez tento víkend trápil viac, ako ich uvidíme v ďalších pretekoch. Naopak Red Bull a podobne aj Alfa Romeo boli v porovnaní s ostatnými konkurencieschopnejší, oproti tomu, čo zrejme uvidíme v nasledujúcich pretekoch,“ myslí si mladý britský pilot Williamsu.

„Boli tam príliš silné veterné podmienky. Vietor s rýchlosťou 50 km/h je veľmi silný. A keď idete okolo v rýchlosti 300 km/h, vietor s rýchlosťou 50 km/h urobí rozdiel. Môžete si to predstaviť pri vašej rýchlosti 50 km/h, je to s nárazmi 60, 70 km/h a podobne.“ uzavrel Russell.

Súvisiace články

Diskusia