logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Som zaneprázdnený najviac zo všetkých pretekárov v histórii

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko10. 4. 2021

Úradujúci sedemnásobný majster šampionátu Formuly 1, Lewis Hamilton, sa pomerne často zúčastňuje aj iných aktivít. Venuje sa móde, ekológii, ale aj zdravému životnému štýlu a o týchto svojich aktivitách informuje svojich fanúšikov aj na sociálnych sieťach. Samotný Lewis sa však považuje za najviac zaneprázdneného pretekára v histórii.

Lewis Hamilton však okrem množstva svojich ďalších aktivít chváli aj svoj tím ľudí, ktorý mu v tejto neľahkej situácii pomáha. Vďaka tejto pomoci mu tak nič nebráni podať čo možno najlepší výkon v nadchádzajúcich pretekoch.

„Myslím si, že ľudia pravdepodobne tvrdo pracujú, aby veci vyzerali ľahšie, ako v skutočnosti sú,“ uviedol Hamilton počas rozhovoru pre Sky F1.

„Mám okolo seba skvelý tím, ale povedal by som, že som oveľa viac zaneprázdnený, v porovnaní s ktorýmkoľvek pilotom, aký tu kedy bol,“ pokračuje Lewis Hamilton. „Nájsť správnu rovnováhu je pravdepodobne najťažšia vec, pretože ľudia hovoria, že ste nepodali výkon preto, lebo vás rozptyľujú všetky tieto ďalšie veci. To je pre ľudí veľmi ľahký útok, ak chcú útočiť.“

Hamilton uviedol príklad svojich aktivít na získaní „pole position“ na Veľkej cene Singapuru 2018. Jeho prípravu vtedy spochybnil dokonca aj jeho priateľ, poradca tímu Mercedes a mentor Niki Lauda.

„Ak sa pozriete na to, na veľa týchto rôznych vecí, ktoré som urobil, ako keď som bol v New Yorku na módnej prehliadke, potom som priletel a všetci, dokonca aj Niki, hovorili to predsa nemôže zvládnuť. A potom som všetko vložil do kvalifikačného kola, všetci to nakoniec vnímajú ako „ach áno, môže to zvládnuť,“ pokračuje britský pilot.

„Nebol by som schopný robiť všetky tieto ďalšie aktivity, keby tu nebolo pretekanie. Takže je to nakoniec na mne, aby som poznal hranice a limity a ako ďaleko dokážem zájsť. Viem, že nemôžem zostať hore do noci ako blázon alebo robiť párty a podobné veci,“ prezradil Lewis Hamilton.

„Postupne zvyšujem svoju silu a potom, ak mám priestor, pridám niečo ďalšie, o čo by som sa zaujímal. Keď viem, že ma čaká nejaká udalosť, o ktorej viem, že môže ísť stranou, mám tím, ktorý sa dokáže postarať o tieto veci. A to je stratégia,“ uzavrel Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia