logo F1online.skF1online.sk

Leclerc prehodnotil svoj prístup po VC Rakúska 2019, stal sa z neho agresívnejší pilot

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari
Mirec Somoši
Mirec Somoši9. 4. 2021

Charles Leclerc prezradil, ktorý incident ho v F1 naštartoval k tomu, aby sa z neho stal oveľa agresívnejší pilot. Monačan priznal, že by v budúcnosti veľmi rád predĺžil kontrakt s Ferrari.

Leclerc práve začal svoju tretiu sezónu vo Ferrari a celkovo štvrtú v F1. Už hneď jeho prvá sezóna v Scuderii bola fantastická a podarilo sa mu vyhrať dve veľké ceny. V spomínanom ročníku však zažil aj tŕpku príchuť prehry. Stalo sa tak na Veľkej cene Rakúska, kedy po štarte z pole position v pretekoch dominoval, avšak len dve kolá pred koncom mu víťazstvo uchmatol Max Verstappen z Red Bullu.

Medzi Leclercom a Verstappenom došlo k miernemu kontaktu a pilot Ferrari bol vytlačený mimo trate. To sa mu samozrejme nepáčilo, no vedenie pretekov označilo tento incident za čistý a Verstappen si tak pripísal víťazstvo. Monačan sa vyjadril, že práve po tomto incidente mierne zmenil prístup.

Na otázku v rozhovore pre Motorsport.com, či práve toto rozhodnutie vedenia pretekov z neho spravilo agresívnejšieho pretekára, odpovedal: „Áno. Čiastočne preto, že od tohto víkendu sa zmenil prístup vedenia pretekov a bolo nám umožnené ísť o niečo ďalej, ako boli dovtedy nastavené limity. Myslím si, že to bolo dobré pre náš šport, povedal som to hneď po konci tých pretekov, aj keď som bol z výsledku mierne rozladený.“

„Vždy som si myslel, že ak by nám umožnili pretekať s menšími obmedzeniami, boli by sme schopní ponúknuť atraktívnejšie preteky, potrebovali sme však kontinuitu v metóde posudzovania, ako sa to potom aj stalo. Od tej chvíle sme si boli istí, že v súbojoch môžeme byť tvrdší bez obáv z trestu, a tejto novej situácii som sa dobre prispôsobil,“ zhodnotil Leclerc.

Monačan priznal, že si svoju budúcnosť vie a chce predstaviť vo Ferrari. „Mám zmluvu do roku 2024, ale chcel by som ju predĺžiť, pretože tu chcem ostať oveľa dlhšie.“ dodal na záver dvadsaťtriročný pilot Scuderie.

Súvisiace články

Diskusia