logo F1online.sk

Leclerc: Sebastian mi určite bude chýbať

Charles Leclerc a Sebastian Vettel si vymenili prilby
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 4. 2021

Charles Leclerc začína vo Formule 1 svoju štvrtú sezónu a za ten čas mal troch tímových kolegov. Pred touto sezónou Ferrari vymenilo Carlosa Sainza za Sebastiana Vettela. Spolupráca s novým členom rodiny Scuderie prebieha zatiaľ bezproblémovo.

„V posledných rokoch si Carlos vyskúšal viacero tímov. Podľa mňa je zakaždým zaujímavé dozvedieť sa niečo o fungovaní v tímoch našich súperov,“ povedal na margo nového tímového kolegu Charles Leclerc pre taliansky Motorsport.com. „Okrem toho bolo okamžite cítiť jeho motiváciu. Je prvý rok vo Ferrari a je vidieť, že sa od začiatku snaží byť čo najlepší. Jeho eufória je priam nákazlivá a pomôže celému tímu.“

Španielsky pretekár v tíme nahradil jedného z najúspešnejších mužov v dejinách tohto športu. Sebastian Vettel zažil nečakaný a dosť divoký rozchod s Ferrari. Jeho vzťahy s Charlesom však zostali napohľad neporušené, hoci aj títo dvaja mali za ten čas svoje vzostupy a pády. Bude štvornásobný šampión Leclercovi v tíme chýbať?

„Určite áno, minimálne jeho skúsenosti budú chýbať. V určitých situáciách má skvelé analytické myslenie a myslím, že som sa od Sebastiana v tomto smere veľa naučil. Uvedomil som si, aké dôležité sú niektoré detaily, ktoré v konečnom dôsledku znamenajú na trati veľký rozdiel. Okrem toho, Seb je nekomplikovaný a naozaj skvelý človek,“ povedal Leclerc.

Vlani sa však Vettel s Ferrari naozaj natrápil. Objavili sa dokonca špekulácie, že Scuderia jedného zo svojich jazdcov úmyselne spomaľuje. Minuloročný monopost SF1000 naozaj nebolo ľahké zvládnuť, no prečo sa to Leclercovi darilo o toľko lepšie?

„Myslím, že je otázka pocitu z auta a jazdného štýlu. Mám rád, keď je zadná časť trochu menej stabilná, pretože to môžem využiť pri zatáčaní. Niektorí piloti tým však trpia. Zadok SF1000 naozaj nebol veľmi stabilný, čo pre mňa nikdy nebol problém. Nechcem však odpovedať za Sebastiana,“ dodal Leclerc.