logo F1online.skF1online.sk

Russell: Williams sa môže opäť sústrediť na výkon

George Russell
© Twitter/Williams
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko3. 4. 2021

Tím Williams v priebehu minulého roka zmenil vlastníka a známu pretekársku rodinu vystriedala investičná skupina Dorilton. Práve neuspokojivé výkony a posledné priečky v štatistikách boli jedným z hlavných dôvodov zmeny. Mladý pilot George Russell, aktuálne v službách Williamsu, tvrdí, že tím sa opäť sústredí na výkon monopostu.

Britský tím Williams sa navyše pred aktuálnou sezónou posilnil o niekoľko silných mien z prostredia svetového motoršportu. Súčasťou tímu sa tak stal Jost Capito, bývalý šéf motoršportu značky Volkswagen a tiež François-Xavier Demaison, súčasný technický riaditeľ tímu, ktorý s nemeckým Volkswagenom získal aj titul Majstrovstiev sveta v rally, v rokoch 2013 – 2016.

„Myslím si, že je nesmierne dôležité mať technického riaditeľa,“ uviedol Russell. „V zásade tu máte toľko rôznych oddelení, monopost Formuly 1 je jedna obrovská skladačka, musíte dať dokopy tie kúsky, ktoré manažuje technický riaditeľ.“

„Bolo to veľmi ťažké a bolo prijatých veľa ľudí, ktorí museli robiť prácu, na ktorú neboli vyslovene určený, pretože ich nemal kto viesť a museli sa viesť sami,“ pokračuje George Russell. „Kvôli vzniknutej situácii robili práce, ktoré neboli ich primárnou úlohou.“

Investíciu z dielne nového vlastníka tímu, investičnej skupiny Dorilton, ocenil aj samotný britský pilot Williamsu. Myslí si, že to pomôže priniesť nový impulz a smer, ktorý je dobrým znamením pre budúcnosť tohto tímu.

„V nadchádzajúcich rokoch (s príchodom Capita) skutočne cítim, že máme pri kormidle silného šéfa, ktorý dokáže okolo nás vybudovať správny technický tím, ktorý v konečnom dôsledku pomôže zlepšiť výkonnosť monopostu,“ dodal stále len 23-ročný pilot Williamsu.

„Je zrejmé, že počas celého môjho pôsobenia vo Williamse sme nemali technického riaditeľa, čo je skutočne bláznivé,“ pokračuje George Russell.

„Až do chvíle, kým neprišla skupina Dorilton, bolo počas môjho pôsobenia vo Williamse prioritou udržať tím nad vodou, udržať tím a jeho prácu pri živote, na rozdiel od toho, aby išlo auto čo najrýchlejšie,“ uzatvára Russell. „Zameranie bolo iba na udržaní tímu vo Formule 1, čo bolo absolútne správne, ale teraz sú tu finančné prostriedky a my sa môžeme vrátiť späť k úplnému zameraniu smerom na výkon.“

Súvisiace články

Diskusia