logo F1online.skF1online.sk

Steiner vyvrátil, že by mal Schumacher miesto v Haase len kvôli sponzorstvu 1&1

Mick Schumacher
© Haas
Mirec Somoši
Mirec Somoši2. 4. 2021

Šéf tímu Haas, Günther Steiner uviedol, že Micka Schumachera si do tímu vybrali na základe jeho kvalitných výsledkov v F2, nie kvôli zaisteniu peňažných prostriedkov od nemeckého sponzora.

Steiner v minulom roku pripustil, že tím Haas sa v dôsledku pandémie koronavírusu ocitol vo veľmi náročnej finančnej situácii. Aj to zapríčinilo skutočnosť, že sa šéf tímu musel obzerať po iných pilotoch, ktorými sa nakoniec stali Mazepin so Schumacherom. Najmä prvý menovaný má kvalitné sponzorské pozadie, nakoľko jeho otec vedie spoločnosť Uralkali, ktorá sa stala titulným sponzorom tímu Haas.

V seriáli Drive to survive, ktorý je dostupný na Netflixe, bolo v jednej časti vyobrazené rokovanie medzi Steinerom a nemeckou internetovou spoločnosťou 1&1, ktorá mala záujem o sponzoring tímu, v ktorom by pôsobil nemecký pilot. To vytváralo špekulácie, že spoločnosť 1&1 priniesol do tímu Mick Schumacher. Tieto špekulácie však šéf tímu Haas jasne vyvrátil.

„Spoločnosť 1&1 sponzoruje tím Haas, nie je to sponzorstvo pre Micka, len aby to bolo jasné. Neexistuje žiadne priame spojenie medzi 1&1 a Mickom. Je zrejmé, že 1&1 sa teší z prítomnosti Micka v Haase, ale išlo o paralelný vývoj skutočnosti, nie kombinovaný,“ čím Steiner vyvrátil to, že by táto spoločnosť stále len za mladým Schumacherom. Na druhej strane je však dosť možné predpokladať, že ak by Mick nepodpísal zmluvu v Haase, spoločnosť 1&1 by tento tím nepodporovala.

Schumacher po fantastických výkonoch najmä v druhej polovici F2 ovládol celý šampionát a bolo zrejmé, že bude umiestnený do F1. Dalo sa očakávať, že nakoľko je členom akadémie Ferrari, bude umiestnený do jedného z ich zákazníckych tímov. Steiner však opäť zopakoval, že nejde o priame prepojenie medzi Mickom a 1&1 a dodal, že o Micka mali veľký záujem kvôli jeho výsledkom v F2.

„Samozrejme, tento fakt nám pomohol s 1&1 a spoločnosť je veľmi rada, že je Mick v Haase. Nešlo však o priame rokovanie medzi spoločnosťou 1&1 a Mickom. Bolo to však viac ako len rozhodnutie Ferrari, kam umiestniť svojich jazdcov z akadémie. My sme sa ich pýtali, či môžeme mať Micka v Haase, pretože vyhral Formulu 2,“ dodal na záver Steiner.

Súvisiace články

Diskusia