logo F1online.sk

Leclerc dúfal, že v Bahrajne skončí pred Bottasom

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko1. 4. 2021

Charles Leclerc v monoposte Ferrari a Valtteri Bottas na Mercedese štartovali spoločne z druhého radu na tohtoročnej Veľkej cene Bahrajnu. Pilot Ferrari Valtteriho pomerne rýchlo predbehol, v konečných výsledkoch však skončil za ním, až na šiestom mieste. Charles ale najskôr pomýšľal i na to, že by mohol skončiť aj pred Bottasom.

Predbiehací manéver Charlesa Leclerca bol pomerne rýchly, stal sa len chvíľu po štarte pretekov a to ešte pred nehodou Nikitu Mazepina z Haasu, po ktorej nasledoval príchod bezpečnostného vozidla.

„Podarilo sa mi ho prekonať, ale nešiel som do hlúpeho rizika,“ povedal Charles Leclerc. Monačan na základe jeho predošlých výkonov v priebehu víkendu usúdil, že Bottas nemusí byť dostatočne rýchly na to, aby ho prekonal.

„Pred pretekmi si vždy skúsite predstaviť seba a súboje, ktoré by ste si vybrali, a iné, ktoré nie,“ hovorí Leclerc. „Bottas bol tak trochu otáznik, pretože si myslím, že v druhom tréningu nebol taký konkurencieschopný, ako sme od neho čakali. Dúfali sme teda, že ho možno udržíme za sebou, čo sa však v pretekoch nepotvrdilo.“

Bottas nakoniec predbehol Leclerca po reštarte pretekov v šiestom kole, a pilot Ferrari bol následne vystavený dotierajúcemu Landovi Norrisovi na McLarene. Norris sa prebojoval pred Leclerca a zostal pred ním aj po zvyšok tejto veľkej ceny. Napriek tomu, že Charles skončil až šiesty, bol spokojný s pokrokom svojho Ferrari.

„Ak sa pozriem na to, kde sme boli minulý rok, v rovnakom čase, je to dobrý pokrok,“ uviedol 23-ročný pilot tímu Ferrari. „Rozhodne však nebojujeme o rovnaké pozície, takže tu máme stále ešte oveľa viac práce.“

„Vždy, keď urobíme veľký krok vpred, musíme si to uznať a tento rok to tak je. Takže je to skvelá práca tímu,“ pochválil svojich kolegov monacký pretekár v službách talianskeho tímu.

„Iste, chceme o víťazstvo zabojovať čo najskôr, ale reálne a úprimne, odviedli sme skvelú prácu, aby sme to stiahli a aby sme boli teraz aspoň bližšie k McLarenu a bojovali sme s nimi v pretekoch. Uvidíme, ako to pôjde v Imole,“ uzavrel Charles Leclerc.

Súvisiace články