logo F1online.sk

Piero Ferrari verí v aspoň jedno víťazstvo Ferrari v roku 2021

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko1. 4. 2021

Minuloročné sklamanie v podobe šiesteho miesta v Pohári konštruktérov sa posnaží Ferrari odčiniť v aktuálnej sezóne 2021. Vývoj motora, ako aj nového monopostu je sľubný a zabezpečil dvojici jazdcov Ferrari štvrté a šieste miesto v kvalifikácii na prvej Veľkej cene Bahrajnu. Piero Ferrari teraz podľa aktuálnych vyjadrení verí v aspoň jedno víťazstvo pre Ferrari.

„V roku 2021 si pripomíname 70. výročie nášho prvého víťazstva vo Formule 1 na Veľkej cene Veľkej Británie v roku 1951, keď Froilán González triumfoval v Silverstone,“ povedal podpredseda automobilky Ferrari, Piero Ferrari pred Veľkou cenou Bahrajnu.

„Teraz dúfam, že vyhráme aspoň jednu veľkú cenu v sezóne, ktorá sa začína v Bahrajne. Myslím si, že nežiadam príliš veľa,“ pokračuje Ferrari.

Takto veľké očakávanie však so sebou prináša aj tlak, no naň sú už vo Ferrari aj tak zvyknutí.

„Nesmieme sa báť reality. Musíme to prijať a ak sa nám to nepáči, musíme pracovať na tom, aby sme to zmenili. Všetci vo Ferrari sú neustále pod drobnohľadom, je to súčasť našej DNA,“ hovorí Piero.

„V Maranelle sme si všetci vedomí, že nemôžeme ašpirovať na majstrovský titul. Ale v 23 pretekoch, ktoré nás čakajú, chcem nájsť dôkaz toho, že rozumieme tomu, čo nebolo v poriadku, že vieme, čo robiť, aby sme sa dostali späť na vrchol. Cesta bude samozrejme dlhá a nábeh komplikovaný. Ale my sme Ferrari, musíme dať signál,“ myslí si podpredseda automobilky Ferrari.

„Leclerc je mladý, ale už teraz je to pre nás záruka. Sainz je pre nás pochopiteľne nový. Poznám ho menej, ale viem, že zapadol do tímu dobre,“ hovorí Piero Ferrari. „Viete, dokonca mi zavolal jeho otec, pretekár Carlos Sainz starší. Bolo to veľmi milé, do histórie sa zapísal na rely pretekoch a teraz má syna vo Ferrari. Je to kombinácia, ktorá ma skutočne zaujíma.“

Nádeje talianskeho tímu Ferrari spočívajú aj v nadchádzajúcej sezóne 2022, ktorá so sebou prinesie nové pravidlá. Podľa Piera sa tu zrodí „nová Formula 1“ a želá si aj lepšie pochopenie samotnej Formuly 1 širokou verejnosťou.

„O rok sa pravidlá úplne zmenia, bude to nová Formula 1. A dúfam, že to bude Formula 1 s pochopiteľnejšou technológiou, ktorá sa priblíži aj bežným ľuďom,“ uzavrel jediný žijúci syn zakladateľa Ferrari, Piero. „Peniaze, ktoré minieme za pretekanie, musíme použiť na usporiadanie veľkolepých podujatí, súťaží, ktorým môže široká verejnosť porozumieť a nadchnúť sa pre ne.“