logo F1online.sk

Piquet: Max by Hamiltona v Mercedese zničil

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík31. 3. 2021

Nová sezóna začala a s ňou je tu aj množstvo horúcich vyjadrení. Súboj Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona v porovnateľne kvalitných autách je veľkým lákadlom. Do diskusie s označením „Hamilton vs Verstappen“ najnovšie prispel aj trojnásobný majster sveta Nelson Piquet.

Tento Brazílčan mal v poslednom období možnosť spoznať Maxa Verstappena omnoho bližšie. Jeho dcéra Kelly totiž s Holanďanom už pár mesiacov intenzívne randí a párik svoju lásku rád prezentuje aj na verejnosti prostredníctvom sociálnych sietí. Na základe zverejnených fotografií môžeme usúdiť, že Maxovi sa v rodine Piquetovcov dostalo vrelého privítania.

Potenciálny svokor tiež vychválil schopnosti svojho potenciálneho zaťa pred novinármi. Podľa neho musí byť všetkým jasné, kto z dvojice Hamilton – Verstappen je lepší.

„V prvom rade treba povedať, že Formula 1 je kategóriou, kde nemá každý rovnaké auto. Je preto náročné priamo porovnať pilotov ak nie sú v tom istom tíme. Som si však istý, že ak by Max jazdil za Mercedes, Hamiltona by zničil. Max je agresívnejší, možno kvôli svojej agresivite robí viac chýb, ale podľa môjho názoru je lepší než Hamilton. Ten to totiž má príliš jednoduché. S Bottasom ako druhým pilotom všetko vyhráva,“ povedal pre portál Autosport trojnásobný majster sveta Nelson Piquet.

Brazílčan vybojoval dva tituly s Brabhamom a jeden s Williamsom. Práve ten posledný a dominanciu Williamsu prirovnal k situácii, v ktorej sa nachádza Hamilton.

„Je to trochu ako ja a Nigel Mansell v roku 1987. Ostatní vtedy boli ďaleko vzadu. V roku 1987 som získal titul, pritom som nejazdil tak dobre ako predtým, pretože som mal na začiatku roka nehodu. S trochou šťastia som ho však vybojoval. Mal som ho získať aj v roku 1986, no napokon sa mi to podarilo až o rok neskôr,“ hovorí Piquet.

„Bolo to pritom také ľahké. Mali sme oveľa lepšie auto než ostatní, rovnako tak Mercedes bol v posledných rokoch oveľa lepší.“

„Nie je to tak, že by Hamilton nebol dobrým pilotom. Po svojom boku však nemá kvalitného tímového kolegu a ten predošlý (Nico Rosberg, pozn. red.) bol ešte horší. Rosberg vyhral len vďaka tomu, že Hamilton mal v tom roku niekoľko nehôd a vypadnutí“ dodal Piquet.