logo F1online.sk

Brawn označil Cunodu za najlepšieho nováčika F1 za celé roky

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király30. 3. 2021

Športový riaditeľ Formuly 1 Ross Brawn bol unesený výkonom Jukiho Cunodu. Nováčik v službách tímu AlphaTauri má za sebou vynikajúcu premiéru a vraj ho môžeme označiť za najlepšieho nováčika za niekoľko rokov.

Mladý Japonec je chovancom Hondy a keď miesto dostal, hovorilo sa o tom, že za to môže vďačiť práve tejto spoločnosti. Teraz to však nehovorí už v podstate nikto, pretože jeho kvality sú značné. Predviedol parádne súboje s Fernandom Alonsom a v poslednom kole uchmatol deviate miesto Lancovi Strollovi.

„Jukim Cunodom som ozaj uchvátený,“ napísal Brawn vo svojom stĺpčeku po VC Bahrajnu. „Počas víkendu som sa s ním prvýkrát stretol a podľa mňa je to ozaj úchvatná postavička.“

„Je celkom zábavný a jeho jazyk v aute vie byť šťavnatý. V pretekoch ukázal niekoľko brilantných okamihov, čo bolo na jeho premiéru ozaj veľmi povzbudivé. Je to najlepší nováčik, akého F1 mala za celé roky. Vo všetkých sériách, kde pôsobil, bol ozaj výborný a jeho postup do F1 bol v podaní Red Bullu zjavne brilantný ťah.“

Brit dúfa, že Cunoda dokáže nadviazať na tradíciu japonských pretekárov ako Takuma Sato či Kamuj Kobajaši, ktorí dokázali prebrať celý národ a na tribúny prilákať obrovské množstvo ľudí.

„Všetci si spomíname na slávne dni plných tribún v Suzuke, ako aj na vášeň japonských fanúšikov. Podľa mňa to zažijeme opäť, čo je neskutočne vzrušujúce,“ poznamenal Ross Brawn, ktorého okrem toho potešili aj ďalšie veci. Napríklad rodiaci sa parádny boj o titul.

„Vyzerá to tak, že zimná zmena pravidiel vyrovnala štartové pole. Keďže sa všetci veľmi skoro začnú orientovať na budúcoročné auto, je možné, že nikto príliš neunikne a čaká nás epická sezóna.“

Horšie to už bolo s takým Sebastianom Vettelom. „V Aston Martine nezažil najlepšiu premiéru. Za vzájomnú nehodu v prvej chvíli vinil Estebana Ocona, ale nemyslím si, že to niekto videl takto ako on. Nebol to jeho dobrý víkend. Dúfam, že to dá rýchlo dokopy a zlepší sa, lebo je štvornásobným majstrom sveta, ktorý má potenciál na predvedenie skvelých výkonov,“ dodal Ross Brawn.