logo F1online.sk

Horner chváli Péreza, z problémov sa vyhrabal sám a na Maxa stráca len v dvoch zákrutách

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király30. 3. 2021

Sergio Pérez má za sebou premiéru v Red Bulle Racing, ktorá bola spojená s problémami. Nemal ideálnu kvalifikáciu a v zahrievacom kole sa mu potom auto celkom vyplo. Zdalo sa, že je mimo hry, ale skúsil vybrať a opätovne nasadiť volant, no a elektronika naskočila.

V tej chvíli ho už dvaja pomocníci zatláčali za bariéru, takže bol na hrane vypadnutia. Mexičan im však zamával, opäť sa rozbehol a vyštartoval z boxov. Od tímu navyše nedostal žiadne nepovolené rady, pretože komunikovať nevedel.

„Podľa mňa predviedol veľmi vyzretý výkon,“ uviedol šéf tímu Christian Horner. „Ukázal svoje skúsenosti. Už v zahrievacom kole mal problém, ale zachoval si chladnú hlavu. Prišli sme o komunikáciu s autom, ale situáciu zvládol. Auto v podstate reštartoval a opäť ho rozbehol.“

„Nuž a jeho výkon bol veľmi dobrý. Napokon získal aj ďalší čas v aute, vďaka ktorému si na neho mohol zvykať. Jeho predbiehanie i tempo boli veľmi silné. Určite ho to povzbudí,“ skonštatoval Brit.

Pérez sčasti dopláca na to, že testovacia príprava mala tentoraz iba tri dni. Okrem toho v aute sedel počas filmovacieho dňa a počas tréningov. Potom už išlo do tuhého.

„Pozitívom je to, že čas som strácal len v dvoch zákrutách,“ vyjadril sa Checo k svojmu porovnaniu s kolegom Maxom Verstappenom. „Na tomto okruhu sme mali problém s vetrom a s jeho neustálou zmenou. V každom kole to bolo iné, a to sa potom ťažko napreduje. Vietor sa neprestajne menil, ale aj tak sme dosiahli progres.“

„Určite trochu potrebujem upraviť jazdecký štýl a s autom jazdiť tak, ako to chce a ako si to vyžaduje. Potom sa od toho budeme môcť odraziť. Chvíľu to však potrvá, pretože ide o niečo celkom iné, ako som bol zvyknutý,“ dodal Sergio Pérez.