logo F1online.sk

Alonsovi sa prehriali brzdy, chladenie zapchal obal zo sendviča

Fernando Alonso
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala29. 3. 2021

Úvodné preteky Fernanda Alonsa v Alpine trvali len 32 kôl. Hoci to mal Španiel dobre rozbehnuté a mohol pomýšľať na zisk prvých bodov, nakoniec mu to nebolo dopriate. V dôsledku zaseknutého obalu zo sendviča v brzdových kanálikoch sa mu prehriali brzdy a Alonso musel z pretekov odstúpiť.

Na Španielove súboje s McLarenom, Ferrari a Aston Martinom z úvodu pretekov by sme sa radi pozerali aj oveľa dlhšie, no na ďalšiu dávku si budeme musieť ešte počkať. A určite sa jej dočkáme, veď Alonso si dokázal držať súperov na dostrel aj napriek menším problémom s batériou.

Škoda, že jeho snaženie nebolo odmenené dobrým výsledkom, hovorí výkonný riaditeľ Alpine Marcin Budkowski. “Po jeho prvej zastávke sme mali menší problém, ktorý nás prinútil znížiť výkon monopostu. Po druhej zastávke sa v zadnom brzdovom kanáliku Fernandovho auta zasekol papierový obal zo sendviča.”

“Toto viedlo k navýšeniu teplôt a spôsobilo poškodenie brzdového systému. Z bezpečnostných dôvodov sme ho stiahli z trate. Boli to veľmi smolné prvé preteky pre Fernanda, keď vezmeme do úvahy, akým silným dojmom pôsobil,” zhodnotil 43-ročný Poliak.

Síce bez bodu, ale aspoň s úsmevom na tvári. Fernando Alonso si svoje prvé preteky po dvojročnej prestávke užil. “V prvom rade chcem povedať, že je skvelé opäť pretekať vo Formule 1. Štart bol zábavný, získali sme pár pozícií a so starými známymi kolegami som si užil niekoľko súbojov.”

“Je však sklamaním, že som nevidel šachovnicovú vlajku. Po druhej zastávke v boxoch sme mali problém so zadnou brzdou, keďže sa do brzdových kanálikov dostal nejaký odpad a teploty príliš vyskočili.”

“V strede poľa to bolo veľmi tesné, zdalo sa, že už pár desatiniek dosť menilo výsledné poradie. Myslím si, že nás čaká veľmi zaujímavá sezóna, veľmi konkurencieschopná sezóna. Pôjdeme do toho opäť a tvrdo zabojujeme v Imole,” avizuje Fernando Alonso.

Súvisiace články