logo F1online.skF1online.sk

Binotto: S jazdcami som spokojný, konečne sa môžeme spoľahnúť na oboch

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala29. 3. 2021

Scuderia Ferrari bodovala s oboma svojimi autami hneď na prvej veľkej cene sezóny, čo je pre fanúšikov talianskeho tímu veľmi povzbudivý výsledok. Povzbudené je i celé Maranello a jeho šéf Mattia Binotto, ktorý vyzdvihol svojich jazdcov a nenápadne si ťukol do Sebastiana Vettela.

Vettel zas v nedeľu ťukol do Estebana Ocona a zavŕšil ďalší víkend, na ktorý určite nebude spomínať v dobrom, hoci je jeho prvým v Aston Martine. Po pripísaní si piatich trestných bodov a výsledku ďaleko za prvou desiatkou Vettel sklamane odchádza domov.

V jeho predchádzajúcom pôsobisku sa však mohlo i oslavovať. “Dnes sa nám určite darilo lepšie ako v minulej sezóne, no stále nás čaká dlhá cesta,” hovorí Mattia Binotto pre taliansku Sky. “Teraz sa pozrieme na všetky dôležité detaily a dáta, ktoré sme nazbierali pri našom súboji s McLarenom.”

“Som spokojný s oboma našimi jazdcami, konečne sa môžeme spoľahnúť na oboch. Carlos ukázal dobrú rýchlosť, rovnako tak Charles. Je dôležité, že naši jazdci spolupracovali. Carlos sa v tíme udomácnil a dobre spolupracuje s Charlesom,” pochvaľuje si zmenu v kokpite 51-ročný Švajčiar.

Na tému jazdeckej dvojice ešte doplnil: “Je dôležité vedieť sa spoľahnúť na oboch pilotov, rovnako je dôležitá atmosféra v tíme. Momentálne sú ostatné tímy našimi rivalmi. Keď sa dostaneme dopredu, z rivalov sa stanú i naši jazdci.”

Po zimnej zmene pravidiel a vylepšení pohonnej jednotky už Scuderii neostáva iné len sa pokúsiť zopakovať si súboje s McLarenom, ktoré sme už niekoľko rokov nemohli sledovať. Nebudú to síce súboje o víťazstvo v šampionáte, ale len o tretiu priečku. Jej zisk je však pre oba celky veľmi dôležitý.

“V tejto sezóne bude náročné bojovať o pódium, keďže Mercedes a Red Bull sú silnejší ako my teraz. Môžeme zabojovať o tretiu priečku v konštruktérskom poradí, kde budeme súperiť s McLarenom. Zatiaľ ťažko povedať, kde budeme rýchlejší, ale myslím si, že to bude vyrovnaný súboj aj s Aston Martinom, AlphaTauri a Alpine,” doplnil Binotto.

Súvisiace články

Diskusia