logo F1online.sk

Hill si myslí, že Mercedes nedovolí, aby ho Aston Martin predbehol

Sebastian Vettel, Aston Martin, ilustračné
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala28. 3. 2021

V prvej kvalifikácii ročníka 2021 to určite nevyzeralo na to, že by mal Aston Martin začať strieborné šípy nejako ohrozovať. Do budúcna sa to ale vylúčiť nedá. Podľa Damona Hilla sa však vedenie Mercedesu postará o to, aby Aston Martin len “slabučko hryzkal”.

Zatiaľ je spolupráca medzi tímom Lawrenca Strolla a Mercedesom veľmi pevná. Britský tím sa teší z veľkej podpory družiny Tota Wolffa, a to hlavne po technickej stránke, čoho sme boli svedkami už vlani, keď Racing Point predstavil takmer identický monopost ako Mercedes v sezóne predtým.

Vďaka tomu sa stajňa zo Silverstone tešila zo svojho premiérového víťazstva a pekne si polepšila. Jej cieľom však nie sú občasné pódiá či víťazstvá so šťastím. Lawrence Stroll chce z Aston Martinu spraviť majstrovský tím. Ako povedal v novej sérii Drive to Survive, on doteraz uspel vo všetkom a teraz to nehodlá zmeniť.

Otázka je, čo na to Mercedes, zamýšľa sa Damon Hill. “Je to zaujímavé, všakže? Sú tak oddaní Mercedesu, tak pevne prepojení aj z vlastníckeho pohľadu a treba povedať, že aj tým kopírovaním ich návrhu.”

“Ďalšia otázka však je, či budú hrať lojálneho podriadeného,” uvažuje majster sveta z roku 1996. “Vo chvíli, keď sa zo svojej pozície začnú vychyľovať, sa veľa pomoci nedočkajú. Ak niekto porazí Mercedes, pravdepodobne to nebude Aston Martin. Avšak, nevadilo by im, ak by Aston Martin umiestnili medzi seba a Red Bull.”

Sebastian Vettel ešte minulý týždeň dostal podobnú otázku. Heppenheimčan nemá také obavy ako Hill. “Neobávam sa toho. Svet sa už zmenil. V minulosti by to azda bola pravda. V niektorých prípadoch stále môže byť, ale inak je to už vec minulosti.”

“Myslím si, že Mercedes je niekým, komu môžeme dôverovať, že k nám budú pristupovať férovo a ak budeme rýchlejší, tak nám dovolia ich poraziť. Myslím si, že také nastavenie mysle (o tom, že zákazník má nevýhodu) je už trochu zastarané. Viem, na čo tým narážate, ale nerobím si kvôli tomu starosti,” dodal.