logo F1online.sk

Bottas krúti hlavou nad stratégiou: Jednu sadu sme vyhodili von oknom

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala28. 3. 2021

Valtterimu Bottasovi sobota opäť raz nevyšla, keď nestačil na svojho tímového kolegu Lewisa Hamiltona. Uznáva, že Verstappena by nikdy nedostihol, no úradujúceho majstra sveta viac potrápiť mohol. Keby mal v Q3 dostatok čerstvých pneumatík…

Max Verstappen i Lewis Hamilton si na tretiu časť kvalifikácie odložili po dve sady nových mäkkých pneumatík, no Fín mal k dispozícii len jednu. Tú druhú si totižto stihol minúť už v Q1. Vraj šlo o rozhodnutie tímu, proti ktorému Bottas protestoval.

“Najskôr by som chcel povedať, že tretí tréning bol dosť náročný. V aute som nenašiel dobrý balans, takže sme si robili väčšie nádeje do kvalifikácie. Prvý výjazd bol v skutočnosti OK,” opisuje sobotu Valtteri Bottas.

“Avšak náš čas na kolo nebol zrovna taký, aký by sme chceli, tak som vyrazil na trať na nových mäkkých pneumatikách opäť v Q1. S tým som nesúhlasil, nuž sme jednu sadu pneumatík v podstate vyhodili von oknom. Na nových gumách som mal (na konci) len jeden pokus. Nebola to z môjho pohľadu ideálna kvalifikácia,” konštatuje.

Jedna kvalifikácia hore-dolu, dôležité bude sa čo najrýchlejšie zoznámiť s autom, aby sa piloti Mercedesu v ňom cítili ako doma vo zvyšných viac ako 20 veľkých cenách. A obaja v Bahrajne hlásia, že všetko ide dobrým smerom.

“Počas kvalifikácie sa moja rýchlosť a dôvera v auto zlepšovali rovnako ako pocit z neho a chápanie vetra. Zlepšovalo sa to, no Max bol mimo dosah, to určite. Ale myslím si, že aj pri tej jednej sade na konci kvalifikácie som mal pocit, že to bolo dobré kolo, slušný návrat po úvodnej časti. Aspoň máme dve autá v prvej trojke. Som si istý, že to dobre využijeme,” doplnil Bottas na margo strategickej výhody Mercedesu. Verstappenovi totižto dnes nebude mať kto kryť chrbát, Pérez štartuje až jedenásty.

Súvisiace články