logo F1online.sk

Pérez o výpadku v Q2: Výber gúm bol dobrý, ja som neposkladal kolo

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 3. 2021

Sergio Pérez po prvej sobote v úlohe kolegu Maxa Verstappena plynule nadviazal na svojich predchodcov, keď vypadol už v druhej časti kvalifikácie, zatiaľ čo Holanďan sa držal na popredných priečkach a napokon získal i pole position. Pérezovi jasne uškodilo rozhodnutie pokúsiť sa postúpiť z Q2 na stredne tvrdej zmesi, no on sám to za chybu neoznačil. Z vypadnutia viní len seba.

Sergio Pérez nasadil stredne tvrdú zmes hneď na začiatku Q2, no keďže vo štvrtej zákrute zašiel až za bielo-červený obrubník, komisári mu tento čas zmazali podobne ako Danielovi Ricciardovi. Na rozdiel od neho sa však v Red Bulle cítili sebavedomejšie a Pérez opäť vyrazil na trať na stredne tvrdej zmesi. Toto rozhodnutie ho koniec-koncov stálo postup do Q3.

Ricciardo si s tým na mäkkých pneumatikách napokon poradil, Pérezovi chýbalo 0,035 sekundy. Aj napriek tomu túto stratégiu schvaľuje. “Áno, pretože som si po prvom stinte na tých pneumatikách myslel, že máme dostatočnú výhodu.”

“Bol som sebavedomý, že máme v rukáve dostatočnú rýchlosť. Keby som to kolo dal dokopy, tak by som postúpil, ale ja som ho dokopy nedal. Myslím si, že v tom čase to bolo správne rozhodnutie pokúsiť sa postúpiť na stredne tvrdej zmesi, ale ja som nedal dokopy to kolo,” sypal si popol na hlavu Mexičan. “Dnes nám to nevyšlo, čo je trochu sklamanie. Teším sa na nedeľu, pokúsim sa ukázať viac.”

Sergio Pérez po piatku uznal, že v kvalifikáciách má ešte manko, ktoré by sa mal pokúsiť zmazať. Istým dielom sa pod ním podpísal i fakt, že sa s novým monopostom RB16B dobre nepozná, keďže nesedel ani v jeho predchodcovi.

“Počas každého výjazdu v tomto aute sa niečo naučím. V treťom tréningu sme mali malý mechanický problém, ktorý mi pomohol pochopiť auto o čosi viac. Myslím si, že kvalifikácia sa už vyvíjala lepšie. Mali sme však veľa problémov s premávkou a na trati sme boli mimo pozície, kde sme mali byť, takže pár vecí musíme vyriešiť.”

“V Bahrajne máte len jedno kolo, po ňom sa vietor úplne zmení, pneumatiky sú na tom úplne inak. Nie je to ľahký víkend. Ale myslím si, že v kvalifikácii som sa v aute orientoval už o čosi lepšie,” komentoval Pérez.

V rozhovore pre ServusTV Helmut Marko uviedol, že vypadnutie Péreza v Q2 bola chyba tímu, ktorý zariskoval a nešiel na istotu. “Povedal by som, že to bola chyba tímu, keď ho nevyslal na trať na mäkkej zmesi. Nebol to bezpečný postup do ďalšej časti.”