logo F1online.sk

Wolff priznal, že Mercedes mal problémy aj s rekuperáciou

Christian Horner a Toto Wolff
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 3. 2021

Zdá sa, že šasi a aerodynamika nepredstavujú jediný problém tohtoročného Mercedesu. Toto Wolff po kvalifikácii prezradil, že časť straty na Maxa Verstappena zapríčinila i pohonná jednotka, ktorá nepracovala optimálne.

Šéf Mercedesu vysvetlil, že Mercedes stráca na Hondu na dlhých rovinkách. Na nich pohonným jednotkám strieborných šípov dochádzal extra výkon z elektrickej časti až príliš skoro, a tak posledných niekoľko desiatok metrov neťahali naplno.

“Myslím si, že strácame vo vysokorýchlostných zákrutách. Jasne vidíme, že tam máme deficit,” hovorí o stratách Mercedesu na Red Bull Toto Wolff. “A trochu strácame aj po stránke motora, priskoro prídeme o extra výkon. Zatiaľ nie sme na tom ideálne po stránke rekuperácie energie, nedá sa však ukázať len na jednu vec a povedať, že ona môže za tú veľkú stratu.”

Dobré časy dnes jazdil Red Bull Maxa Verstappena, ale aj AlphaTauri v rukách Pierra Gaslyho. Honda počas zimy spravila veľký krok vpred. Aby ešte japonský výrobca motorov neoľutoval svoj odchod z Formuly 1…

“Honda odviedla skvelú prácu,” pochválil továreň v Sakure Toto Wolff. “Predstavili pohonnú jednotku, ktorá je mimoriadne konkurencieschopná, len sa pozrite, kde je AlphaTauri. My to musíme prijať športovo. Keď niekto odvedie dobrú prácu, treba to povedať a bodka.”

“Momentálne nemáme žiadne okamžité riešenie, ktoré by nás vrátilo do hry. Verím, že musíme vyzrieť na tento problém s výpadkom výkonu (na konci roviniek). Nie je to ľahké, ale zvládneme to,” pokračoval šéf Mercedesu motivačne.

Nie je Wolff prekvapený z toho, že Honda vložila toľko úsilia do pohonnej jednotky, ktorej sa už čoskoro vzdá? “Či som prekvapený? Nie, v skutočnosti nie som vôbec prekvapený. Myslím si, že Honda je hrdá spoločnosť. Bol som presvedčený, že pôjdu do toho naplno, aby počas posledného roka v pozícii továrenského tímu mali skvelú pohonnú jednotku.”

“Myslím, že na tom návrhu nenechali ani nitku suchú, využili každého jedného človeka a každý jeden zdroj na to, aby poriadne dokončili svoju prácu. Pre nás je to skvelá motivácia a ja sa teším spolu s nimi,” uzavrel.

Súvisiace články