logo F1online.sk

Russell je po piatku spokojný: Haas je zrejme za nami

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2021

Williams vstúpil do novej sezóny pozitívne naladený. V prvom i druhom tréningu tím z Grove dokázal poraziť americký Haas, čo bol jeden z hlavných cieľov pred štartom nového ročníka. Na druhú stranu, taká Alfa Romeo zatiaľ prekvapuje mnohých a Williams na švajčiarsky celok nestačí. George Russell však aj napriek tomu bol po piatku spokojný.

Britský tím po predsezónnych testoch avizoval, že monopost FW43B zrejme bude mať so silným vetrom problémy. Okruh Sachír sa pritom radí medzi tie najveternejšie, čo Williamsu pred štartom víkendu nedodalo veľa sebadôvery. Podľa britského pretekára však v piatok išlo všetko až nad očakávania dobre.

„Panovali zložité podmienky,“ vyhlásil po piatku Russell. „Myslím, že teplota trate bola v istom momente až 58 stupňov, čo je neuveriteľne vysoké číslo. V druhom tréningu som mal z auta celkom dobrý pocit. Tempo pri jazde s plnou nádržou bolo lepšie než sa očakávalo, dokonca aj s takým nárazovým vetrom. Bol som teda príjemne prekvapený, no vietor je tu veľmi premenlivý.“

„Naše auto je v týchto podmienkach o čosi citlivejšie. Držme si preto palce, aby v sobotu a nedeľu utíchol alebo aspoň fúkal priaznivým smerom. Čakajú nás zložité preteky, no už sa ich neviem dočkať,“ povedal Russell.

Williams vstupuje do novej sezóny s jasným cieľom, konečne sa odlepiť z posledného miesta Pohára konštruktérov. Zdá sa, že by sa to mohlo podariť, najmä vzhľadom na problémy amerického Haasu. Ten nebude v tomto roku vôbec vyvíjať a v kokpite sedia dvaja nováčikovia.

„Naši súperi z Haasu sa zdajú byť trochu pozadu, čo je pre nás pozitívne. Alfa Romeo však vyzerá veľmi, veľmi rýchlo. Aj Kimi je vo svojom veku stále neskutočne rýchly. Ako vždy nás teda čaká veľa práce,“ povedal Russell.