logo F1online.sk

Pérez uznáva, že má problém s rýchlosťou na jedno kolo

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 3. 2021

Sergio Pérez nikdy nepatril medzi najväčších kvalifikačných špecialistov, Mexičanove schopnosti skôr vyniknú v pretekoch, kde dokáže manažovať pneumatiky lepšie než súperi. V jeho novom pôsobisku sa to zatiaľ potvrdzuje, Pérez uznáva, že na svojich kvalifikáciách ešte bude musieť popracovať.

Verstappen oba piatkové tréningy ovládol, no Sergiovi Pérezovi sa k nemu nepodarilo priblížiť na menej ako šesť desatín sekundy. Ale niet sa čomu čudovať, na jednej strane Pérez nie je vyložený predátor sobotňajšej noci, na strane druhej ešte monopost RB16B ani poriadne nepozná.

“Celý čas robíme veľké pokroky,” otvoril svoje triezve piatkové hodnotenie Sergio Pérez, ktorý prezradil, že ešte nemá všetky úkony v kokpite v krvi. “Musíme ešte zapracovať na jednom kole. Nemám ešte taký dobrý cit pre toto auto. Stále musím veľa premýšľať, čo sa vlastne deje. V rámci jedného kola mi to zatiaľ nejde tak prirodzene.”

“Na dlhších jazdách sa už cítim komfortnejšie. Myslím si, že pri dlhých jazdách máme aj rýchlosť, takže to je pozitívne. Ale z pohľadu výkonu nás ešte čaká práca, rovnako s mäkkou zmesou. Ešte sa budeme zlepšovať,” avizuje víťaz minuloročnej VC Sachíru.

Sile Red Bullu však verí, bude teda závisieť len od neho, aby odomkol všetok potenciál, ktorý sa v aute nachádza. “Teším sa, myslím si, že auto má dobrý výkon. Máme dobrú rýchlosť a zajtra to bude v kvalifikácii dosť tesné, musíme sa teda ubezpečiť, že všetko urobíme správne a dobre vyštartujeme do sezóny.”

Pérez napokon dostal otázku, či očakáva, že i on bude priamo bojovať s Mercedesmi. “Áno, myslím si, že áno. Ak všetko zvládneme, mali by sme byť v tomto boji,” doplnil na záver.