logo F1online.sk

Som spokojný, hodnotí piatok Verstappen

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 3. 2021

Piatkové tréningy tak úplne nevyjasnili rozloženie síl v štartovom poli. Oba ich síce vyhral Max Verstappen, ktorý aj naďalej opakuje, že mu jeho monopost momentálne vyhovuje, no na druhej strane zostáva veľmi opatrný. Nik netuší, čo má ešte Mercedes v rukáve.

Miláčik holandského publika v každom prípade úspešne prekazil dominanciu Mercedesu v úvodných tréningoch posledných sezón, keď dnes napoludnie zajazdil najrýchlejšie kolo. Už od roku 2014 totižto platilo, že bez ohľadu na to, ako veľmi Mercedes na predsezónnych testoch skrýval svoju rýchlosť, na prvom tréningu roka vždy všetkým vytrel zrak najlepším časom.

Pilot Red Bullu si po piatku odnáša čas na úrovni 1:30,847, ku ktorému sa dopracoval zajazdením dvoch fialových sektorov, druhého a tretieho. A na chrbát mu navyše dýchal skôr Lando Norris ako dvojica Mercedesov. Pozitívny piatok.

“Bolo to v poriadku,” opatrne hodnotil Max Verstappen krátko po tom, čo vyskočil z kokpitu Red Bullu RB16B. “Samozrejme, podmienky boli opäť iné ako na testoch, ale bolo to v poriadku. V aute sa cítim dobre, hoci stále sa vieme na niektoré veci pozrieť, napríklad aj po stránke pneumatík či trochu vyladiť balans. Celkovo som však dosť spokojný.”

Ak monopost Red Bullu bude fungovať v najrôznejších podmienkach, môže to byť preň veľká výhoda. A dnes určite fungoval. Martin Brundle sa prechádzal po okruhu a sledoval jednotlivých pilotov. Pri Maxovi Verstappenovi vyhlásil, že jeho auto vyzerá ako na koľajniciach. Každé kolo bolo v jeho podaní ako cez kopirák, prejazdy sedeli na milimetre.

“Presne tak, bol som celkom spokojný, ale zajtra nás čaká nový deň,” reagoval na Brundlove slová Verstappen. “Bude ešte veternejšie, čo vie byť pri týchto autách dosť zradné. Budeme sa musieť pokúsiť na to šliapnuť, ale máme za sebou dobrý štart do víkendu.”

Ak bude veternejšie, to by mohlo Mercedes ešte viac rozhodiť. Holanďan však nečaká, že by sa najsilnejším Mercedesom zrazu stal McLaren, ktorý zatiaľ na zmeny vetra reaguje prekvapivo dobre. “To si nemyslím, stále očakávam, že najsilnejšie auto poháňané Mercedesom bude samotný Mercedes.”