logo F1online.sk

Hamilton neodíde len preto, že nebude mať najlepšie auto: Z boja neutekám

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala26. 3. 2021

Lewis Hamilton si za posledné roky azda aj zvykol na to, že sa sezónou Formuly 1 prejde ako po ružovej záhrade, popri tom sa naplno venuje svojim koníčkom, a napokon s prehľadom získa aj majstrovský titul. Táto sezóna by mohla byť o čosi náročnejšia, no Brit ubezpečuje, že pri jeho rozhodovaní, či bude vo Formule 1 pokračovať alebo nie, nezohrá úlohu sila monopostu W12 a ani jeho nástupcu.

Zatiaľ sedemnásobný majster sveta podpísal so svojím chlebodarcom len ročnú zmluvu, čo vlastne vyhovuje obom stranám. Mercedes môže v nasledujúcom ročníku do auta posadiť kohokoľvek a Lewis Hamilton môže spokojne odísť, ak by sa v továrni ukázalo, že vývoj monopostu novej generácie nejde celkom podľa predstáv. Čo je dôležitejšie, pravdepodobne by odišiel ako majster sveta na absolútnom vrchole.

Hamilton to však nevníma ako príležitosť utiecť z boja, keď sa prestane vyhrávať. “Táto pozícia, v ktorej som sa ocitol, nemá nič spoločné s tým, či vyhráme alebo nevyhráme šampionát,” reaguje i v súvislosti s jeho zmluvou. “Neodchádzam z boja, keď začne ísť do tuhého.”

“Ja som chcel jednoročný kontrakt. Povedal som Totovi, že ak chceme do budúcna spoločne pracovať, mali by sme sa o tom pozhovárať skôr ako v januári pred začiatkom sezóny. Som však naplno vložený do tohto športu,” pokračuje úradujúci šampión. “Myslím si, že náš šport je na správnej koľaji, keď sa pozrieme na to, čo F1 robí po stránke technológií a ako buduje platformu, ktorá bude pracovať na tom, aby prispela k lepšiemu svetu. Milujem, čo robím a prichádzam sem taký nadšený, ako už za dlhú dobu nie.”

“Práve som povedal Bonovi (Peterovi Bonningtonovi, pretekovému inžinierovi), že som nadšený z toho, ako sa konečne rozbehneme a že nás čaká skvelý súboj. Presne to som vždy miloval,” vyslovil sa Hamilton.

Do novej sezóny preto nevstupuje s tým, že by mohla byť jeho poslednou. “Nie, v momentálnej pozícii, v akej sa nachádzam, nemám pocit, že by to mal byť koniec. Samozrejme, budúci rok nás čakajú všetky tie zmeny, čo je vzrušujúce. Myslím si však, že nás čaká najvzrušujúcejšia sezóna doposiaľ; máme tu nové tímy, nové formáty, všetko bude tesnejšie.”

“Nemám pocit, že by som mal končiť, ale až najbližších osem mesiacov mi to napovie. Potom zistím, či som pripravený skončiť alebo nie. Ja osobne si to nemyslím, no nikdy neviete,” nechal si pootvorené dvierka Hamilton.doposiaľ

Súvisiace články