logo F1online.sk

Verstappen: Najdôležitejšie je, že máme predvídateľné auto

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 3. 2021

V Red Bulle vládne pred Veľkou cenou Bahrajnu optimistická atmosféra. Max Verstappen hovorí, že jeho tím je v lepšej pozícii ako vlani a s autom je oveľa spokojnejší. Nuž a usmieva sa i Sergio Pérez, ktorý sa raduje z najkonkurencieschopnejšieho auta, v akom kedy sedel.

Predsezónne testy už niečo naznačili, ale nikdy nám neukážu všetko. Tento víkend budeme preto pozorne sledovať, s akými časmi na kolo vyrukuje Red Bull a s akými zas Mercedes. Max Verstappen ho odštartuje sebavedomo naladený.

Na otázku, či cíti, že monopost RB16B predstavuje krok vpred v porovnaní s predchodcom, odpovedal súhlasne prikyvujúc: “Myslím si, že áno. Všetko prebehlo dosť hladko, nuž a presne to chcete na testoch. Hlavne keď máte tak málo času, tak dúfate, že vaše jazdy budú bezproblémové. Toto nás teda určite potešilo.”

“Prestriedali sa rôzne podmienky, jazdili sme na rôznych pneumatikách a aj auto je kvôli novým pravidlám v oblasti aerodynamiky a podlahy iné. Myslím si, že teraz bolo najdôležitejšie cítiť, že máme dosť predvídateľné auto, ktoré sa správa dobre aj pri zmenách vetra a teplôt.”

K pohadzovaniu si titulu “favorit” medzi Red Bullom a Mercedesom sa Max Verstappen veľmi pridávať nechcel. “Však na tom ani nezáleží. Záležať bude na tom, aké ukážete výkony na trati, keď sa to bude počítať, keď sa budú udeľovať body. Treba sa koncentrovať na svoju prácu a zostať pokojný. Také veci vás len rozptyľujú a ako som povedal, treba sa koncentrovať na svoje úlohy.”

Verstappenovho kolegu čaká v Red Bulle súťažná premiéra. Skúseností s novým autom ešte nemá dosť, na testoch zajazdil len 166 kôl, no už teraz sa teší z najkonkurencieschopnejšieho auta, v akom kedy jazdil. Konečne tak bude môcť Pérez ukázať, na čo má.

“Vaša konkurencieschopnosť je relatívna s ohľadom na ostatných, ale vyzerá to tak, že toto bude najkonkurencieschopnejšie auto, v akom som doteraz jazdil,” zhodnotil Sergio Pérez vo štvrtok. “Zatiaľ som toho v aute neodjazdil dosť, ale určite by som ho tam umiestnil. Má naozaj, naozaj dobrý potenciál. Uvidíme v najbližších dňoch.”

Vo svojom novom pôsobisku sa Mexičan cíti výborne, hlavne vďaka inej mentalite. “Tento tím je plný pretekárov. Každý je tu pretekár. Atmosféra je veľmi dobrá, všetko sa tu točí okolo víťazenia. Mentalita a koncentrácia je niekde úplne inde. To si všimnete okamžite. Pri všetkom, čo robia, idú až na hranu. Či už sú to pitstopy, stretnutia… Ak to má nejaký vplyv na výkon, idú úplne naplno. Veľmi ma to ohromilo.”