logo F1online.sk

Hamilton: Je to riadne vzrušujúce, keď nie sme najrýchlejší

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala25. 3. 2021

Mercedes si po minulé roky po predsezónnych testoch azda mohol vziať aj dovolenku a aj tak by napokon získal oba tituly. Tento rok to ale nie je ten prípad a v Brixworthe a Brackley sa intenzívne pracuje na odstránení problémov z predsezónnych testov. Lewisa Hamiltona čaká náročnejšia úloha ako obyčajne, čo ho vraj dobre nabudilo. Podľa jeho slov máme pred sebou “poriadny súboj”, keďže Mercedes momentálne nie je najrýchlejší.

Na predsezónnych testoch sa Mercedesu veľmi nedarilo. Lewisa Hamiltona s Valtterim Bottasom mátala hlavne zadná časť monopostu, ktorú zatiaľ nedokázali skrotiť. Max Verstappen, ďalší kandidát na titul, si naproti tomu svoj monopost veľmi pochvaľoval.

“Každý rok idete tak trochu do neznámeho teritória, častejšie však platí, že lepšie rozumieme tomu, čo sa vlastne deje s naším autom,” odpovedá Lewis Hamilton na otázku, či sa teší na súboj s Red Bullom, ktorý bude poznačený patáliami Mercedesu a snahou čo najrýchlejšie ich odstrániť. “Pre nás ako tím je to nesmierne vzrušujúce.”

“Momentálne nie sme najrýchlejší. Ako teda budeme spolupracovať, ako sa zjednotíme, aby sme sa dostali tam, kde chceme byť? Ja som nadšený z tejto výzvy a z toho, že toľko tímov vyzerá byť blízko. Pre fanúšikov to bude skvelé. Milujem však túto spoluprácu s mužmi a ženami z nášho tímu, s ktorými sa snažíme dospieť k rovnakému cieľu,” rozoberá aktuálnu situáciu obhajca majstrovského titulu.

V najbližších dňoch bude zaujímavé sledovať, aké pokroky stihol Mercedes spraviť počas tých pár dní po predsezónnych testoch. Práve jeho problémy totižto spôsobovali veľký deficit na Red Bull, ktorý zatiaľ vyzeral byť ako prilepený k vozovke. Ak Mercedes problémy odstráni, zrejme bude mať navrch.

“Sme v najlepšej možnej forme, keď vezmeme do úvahy, že sme mali len tri dni testov,” reaguje Hamilton. “Inžinieri a chlapci v továrni sa pustili do ohromného množstva analýz, máme obrovské množstvo dát, ktoré sa snažíme pochopiť a za taký krátky čas sa vďaka nim zlepšiť. Prichádzame sem však pozitívne naladení.”

“Snažili sme sa i kvantifikovať, aký veľký môže byť ten problém, ktorý máme. Zatiaľ sme v počiatočnej fáze. Všetci, čo sú tu, inžinieri aj aerodynamici doma v továrni neprestajne pracujú na tom, aby odhalili akékoľvek abnormality, ktoré sa objavili na novom aute a po zmene pravidiel.”

“Majú moju plnú dôveru, že za taký krátky čas urobili úplné maximum. Bude to však neustály boj dostať auto tam, kde by sme ho chceli mať,” uzavrel Hamilton.

Súvisiace články