logo F1online.sk

Leclerc: Tento rok sa pred súbojmi zamyslím o čosi tuhšie

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala25. 3. 2021

Ferrari sa chce tento rok zlepšiť a spolu s ním aj Charles Leclerc. Monačan avizuje, že v novej sezóne bude na trati jazdiť o čosi rozumnejšie, chce krotiť svoju agresivitu a do súbojov vstupovať s chladnejšou hlavou.

Charles Leclerc má za sebou ročník, v ktorom bol ťahúňom celého tímu. Predviedol niekoľko fenomenálnych výkonov, na ktoré sa Sebastian Vettel vôbec nechytal, no na druhej strane aj niekoľko hlúpych chýb. Spomeňme si napríklad na súboj so Sebastianom Vettelom z Veľkej ceny Štajerska, chybu v úplnom závere VC Turecka či vypadnutie z VC Sachíru, na ktorej kolidoval so Sergiom Pérezom a Maxom Verstappenom.

Na margo spomínaného súboja so Sergiom Pérezom a Maxom Verstappenom reagoval Leclerc sarkasticky: “Ďakujem, že ste mi pripomenuli tento nádherný moment z minulej sezóny. Bola to nepríjemná chvíľa pre tím. Ja som bol maximálne motivovaný spraviť niečo výnimočné.”

Takto zbrklého Monačana vraj už tak často nebudeme vidieť. “Práve tá motivácia sa niekedy premení na nehody, čo nie je nič dobré. Ako som však spravil v minulosti po mojich chybách, vždy sa ich snažím pochopiť a už ich nezopakovať. Udržím si tú motiváciu a budem sa snažiť získavať dobré výsledky, prispôsobiť moju agresivitu na trati, ale samozrejme, pokúsim sa neopakovať takéto chyby.”

Ferrari vstupuje do VC Bahrajnu s nádejou, že víkendové preteky odštartujú sezónu, v ktorej sa Ferrari vráti na tretiu priečku v Pohári konštruktérov. Jedno je však jasné; stred poľa Scuderii nič nedaruje, a tak je pravdepodobné, že Leclerc bude musieť opäť kompenzovať nedostatky monopostu svojím agresívnym štýlom.

“Vyčkajme si a potom uvidíme, ako na tom budeme. Myslím si, že predsezónne testy ukázali niekoľko pozitívnych náznakov. Ale áno, pravdepodobne si budem vyberať súboje o čosi umnejšie,” prikývol Leclerc. “Ak si vezmeme ten minulý rok (a Veľkú cenu Sachíru), tak som bojoval s Red Bullom. Nebolo by možné ho udržať za sebou po celý zvyšok pretekov. Bolo teda trochu hlúpe spôsobiť v tej fáze kolíziu, a to v súboji o priečky, ktoré by sme aj tak nezískali.”

“Ale v mnohých iných prípadoch nám to pomohlo získať lepší výsledok. Ja si teda budem vyberať súboje o čosi pozornejšie, ale ak budem musieť byť v niektorom momente agresívny, aby som získal lepší výsledok, tak budem,” ubezpečil Monačan.

Súvisiace články