logo F1online.sk

Villeneuve: Mercedesu by teraz najviac pomohlo, keby vyhral bez Hamiltona

Lewis Hamilton
© Twitter/Bahrain Int. Circuit
Milan Kubala
Milan Kubala25. 3. 2021

Mercedes to s Lewisom Hamiltonom ťahá už od roku 2013 a od sezóny 2014 dominuje Formule 1. Z Lewisa Hamiltona sa razom stal najúspešnejší pilot kráľovnej motoršportu a jeden zo svetovo najznámejších športovcov. Jacques Villeneuve si však myslí, že Mercedesu už nemá čo ponúknuť a pre strieborné šípy by bolo výhodnejšie, ak by v ich monoposte vyhral niekto iný.

O mediálnom zásahu Lewisa Hamiltona nemožno pochybovať. Brit má obrovskú fanúšikovskú základňu, patrí medzi najvplyvnejších pilotov i za hranicami Formuly 1, no na druhej strane má aj značné množstvo odporcov. Čo je však dôležitejšie, zatieňuje aj svoj tím, argumentuje Villeneuve.

“Myslím si, že Mercedes už vyťažil maximum z toho, čo sa z mediálneho pohľadu a prestíže dalo získať,” hovorí Jacques Villeneuve, ktorého slová priniesol Speedweek. “Ak sa teraz Hamilton zas stane majstrom sveta, nič to Mercedesu nepridá.”

Titul s takým Georgeom Russellom by vraj Mercedesu mohol pomôcť o čosi viac. “Ja si myslím, že všeobecná verejnosť sa na všetky tie tituly pozerá ako na Hamiltonove tituly, nie sú to tituly Mercedesu. Podľa môjho názoru by bol imidž Mercedesu viac rešpektovaný, keby v ich aute získal majstrovský titul aj iný jazdec.”

A možno sa toho aj dočkáme. Kontrakt Lewisa Hamiltona sa po tejto sezóne skončí a je možné, že štafetu odovzdá inému pretekárovi už ako osemnásobný majster sveta. Záujemcov o jeho sedačku určite nebude málo.

“Ja to považujem za jeden z možných dôvodov, prečo dostal len ročnú zmluvu,” zamýšľa sa nad pohnútkami Mercedesu majster sveta z roku 1997. “Hovorí sa tiež, že Hamilton chcel menej práce a viac peňazí, no tak svet obyčajne nefunguje.”

Súvisiace články