logo F1online.sk

Brown nemá v McLarene miesto pre Hamiltona. V Mercedese vidí Russella s Verstappenom

Zak Brown
© Twitter/McLaren
Mirec Somoši
Mirec Somoši25. 3. 2021

Zak Brown tvrdí, že momentálne by neposadil Lewisa Hamiltona do McLarenu, nakoľko je s jazdeckým zložením absolútne spokojný. Na druhej strane poznamenal, že v roku 2022 uvidíme v Mercedese duo Verstappen-Russell.

Lewis Hamilton má platnú zmluvu v Mercedese len pre nadchádzajúcu sezónu a nikto nevie, akým smerom sa bude jeho kariéra uberať. V podstate má tri možnosti. Ostať v Mercedese, zmeniť tím alebo v F1 nadobro skončiť. Pri zmene tímu by Hamilton mohol uvažovať o zoskupení McLaren, s ktorým sa mu v minulosti podarilo získať majstrovský titul.

Zak Brown však túto možnosť odmieta. Na otázku, či by uvažoval o Hamiltonovom prestupe do McLarenu, odpovedal: „Na základe toho, kde sme dnes, nie, pretože sme spokojní s Danielom a Landom a máme s nimi dlhodobé kontrakty,” povedal v rozhovore pre Daily Mail.

„Keby som mal miesto, posadil by som Lewisa do auta? Samozrejme, ale snažíme sa budovať tím do budúcnosti, preto kombinujeme mladosť a skúsenosť. Ak by sme priviedli Lewisa teraz, bola by to ročná alebo dvojročná cesta a vieme, že momentálne nie sme pripravení bojovať o víťazstvo v šampionáte.“

„Potrebujeme dať dokopy jazdeckú dvojicu, ktorá nás do takej pozície dostane. Keď už v nej budeme, budú pripravení aj naši piloti. Samozrejme, Daniel je pripravený už teraz. Nemyslím si, že pre Lewisa je to dobre načasované,“ vysvetlil postoj McLarenu jeho šéf.

Čo však bude s Hamiltonom a Mercedesom v roku 2022? Brown počíta s tým, že ak v tomto roku získa Hamilton titul, radšej sa rozhodne skončiť, než by mal vymeniť tím. Výkonný riaditeľ McLarenu predpokladá, že Mercedes bude jazdiť v roku 2022 s Maxom Verstappenom a Georgeom Russellom.

„Myslím si, že v roku 2022 uvidíme v Mercedese Maxa a Georgea. Podľa mňa je to jasné. Lewis vyhrá ôsmy titul v tomto roku a zo všetkých hľadísk bude najúspešnejším jazdcom. Majú s ním len ročný kontrakt. Georgovi sa ten jeho končí a Maxovi tiež,” pokračoval azda s odkazom na Verstappenovu výkonnostnú klauzulu.

Mercedes má v Georgeovi mladosť a v Maxovi môže mať mladosť a skúsenosť. Ak by som bol na mieste Mercedesu, spravil by som túto zabijackú kombináciu na nasledujúcich päť rokov. Zaujímavé však je, čo na to Red Bull? Na to je ťažšie odpovedať,“ hodnotí Brown.

„Je to pre nich ťažké. Všetci sú pod zmluvami. Lewis strávil celú svoju kariéru s Mercedesom, či už s továrenským tímom alebo McLarenom. Myslím si, že nakoľko bol Michael Schumacher mužom Ferrari – aj keď na konci ešte pretekal za Mercedes – Lewis má príležitosť stať sa mužom Mercedesu, takže nevidím dôvod na to, aby menil tím,“ dodal na záver 49-ročný rodák z Kalifornie.

Súvisiace články