logo F1online.skF1online.sk

Alonso: Som lepší ako ostatní jazdci

Fernando Alonso
© Alpine
Mirec Somoši
Mirec Somoši25. 3. 2021

Fernando Alonso je presvedčený o tom, že aj napriek svojej dvojročnej prestávke v kráľovnej motoršportu nestratil svoje jazdecké schopnosti. Španiel dokonca tvrdí, že je lepší ako jazdci, proti ktorým bude opäť súťažiť.

Alonso sa po dvojročnej prestávke vracia späť do Formuly 1, kde bude súťažiť so svojimi bývalými rivalmi, ktorými v minulosti boli Lewis Hamilton a Sebastian Vettel. Na štartovom rošte sú však aj mladší a veľmi talentovaní piloti ako Max Verstappen a Charles Leclerc. Aj keď Španiel priznáva, že poraziť ich bude veľkou výzvou, stále je o svojich schopnostiach absolútne presvedčený.

„Bude to skvelé,“ povedal Alonso v rozhovore pre BBC Sport. „Teším sa. Je tu niekoľko mladých talentovaných pilotov, ktorí predvádzali výborné výkony v juniorských kategóriách, no a potom tu ešte stále máme šampiónov, ktorí tu boli aj pred dvoma rokmi, teda Lewis, Sebastian a Kimi. Verstappen je jeden z mladšej generácie, ale už štyri alebo päť rokov preteká na najvyššej úrovni. Myslím si, že máme veľmi konkurencieschopný štartový rošt a bude výzvou poraziť ich všetkých na trati,“ zhodnotil dvojnásobný majster sveta.

Na otázku, či si myslí, že je stále rovnako dobrý ako spomínané osobnosti, odpovedal: „Nie, som lepší.“ Alonso pravdepodobne nestratil absolútne nič zo svojej sebadôvery, no pokiaľ ide o šance tímu Alpine na boj o popredné priečky, tie nevidí úplne ružovo.

„Som späť v F1 s cieľom robiť to dobre a mať šancu vyhrávať preteky. Chápeme, že tento rok to nebude možné, pretože pravidlá sú síce mierne odlišné, no v podstate rovnaké ako v predchádzajúcich rokoch, takže nevidím to tak, že by sa tu mal udiať nejaký zázrak. Myslím si, že v roku 2022 existuje šanca na to, aby sa premiešalo poradie na štartovom rošte, nakoľko do platnosti vstúpia nové pravidlá. Chceme byť jedným z tímov, ktorý všetkých prekvapí a aby sa tak stalo, tak v tomto roku musíme pracovať veľmi tvrdo,“ dodal na záver pilot tímu Alpine.

Súvisiace články

Diskusia