logo F1online.skF1online.sk

Steiner: Mick je veľmi podobný svojmu otcovi

Mick Schumacher a Günther Steiner
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 3. 2021

Meno Schumacher sa v tomto roku vracia do kolotoča Formuly 1 a niekdajší ohromný fanklub legendárneho Schumiho opäť ožíva. Jeho syna Micka sprevádzajú veľké očakávania. Je večná škoda, že asi nemôže od otca pochytiť nejaké rady, no obklopujú ho špičkoví ľudia, ktorí mu pomáhajú v jeho úsilí o čo najlepšie výsledky.

Už na prvý pohľad je jasné, že je synom svojho otca. Bude však Mick podobný Michaelovi aj v ďalších veciach? Podľa šéfa Haasu Günthera Steinera je Schumacher junior svojmu otcovi veľmi podobný aj po stránke pracovnej morálky. Aspoň také svedectvo podali zamestnanci amerického tímu, ktorí mali tú česť pracovať s oboma.

„S Michaelom som nikdy nepracoval, takže ho nepoznám tak dobre. Len z televízie a z tlače viem, že to bol riadny pracant,“ povedal pre Motorsport.com Steiner. „V Haase však pracuje pár ľudí z Ferrari, ktorí s Michaelom pracovali a tí mi povedali aké to bolo. Poznali Schumiho veľmi dobre.“

„Keď sa dozvedeli, že Mick bude jazdiť za nás, prepadli ich silné emócie. Hovorili mi akým spôsobom Michael pracoval a myslím si, že Mick mu je v tomto smere veľmi podobný. Tvrdo maká, chce všetko vedieť, chce sa učiť, chce sa zlepšovať – každý deň, každú hodinu, každú minútu,“ vyhlásil Steiner.

Mick prichádza do Formuly 1 ako šampión juniorskej Formuly 2. Získať takto prestížny titul je zakaždým veľká vec, na druhú stranu v kariére zakaždým potreboval minimálne rok, kým začal dosahovať kvalitné výsledky. Okrem toho bude pretekať v tíme Haas, ktorý vývoj tohtoročného auta prakticky už ukončil a očakáva sa, že rok 2021 zakončí na chvoste.

„Mick v tomto roku nedosiahne žiadne veľkolepé výsledky, pretože na to skrátka nemá techniku,“ vyhlásil Steiner. „Tým najväčším výsledkom preňho bude, keď sa naučí čo najviac a čo najlepšie pripraví smerom do budúcna.“

„Neprišiel sem len na dva roky ako býva zvykom v F2 či F3. Chceme aby tu zostal dlho. Je veľmi náročné byť konkurencieschopný už v prvom roku vo Formule 1. Veľkú rolu zohráva tiež technika. Nechcem nás podceňovať, ale vieme čo máme tento rok k dispozícii a nebudeme ani vyvíjať. Plne sa sústredíme na budúcu sezónu,“ dodal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia