logo F1online.skF1online.sk

Red Bull bude mať v Bahrajne k dispozícii drobné vylepšenia

Max Verstappen s aerodynamickými senzormi
© Pirelli Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 3. 2021

Tím Red Bull sa na predsezónnych testoch uviedol veľmi dobre bez ohľadu na to, či Mercedes predviedol svoju tradičnú „schovávačku“ alebo nie. Monopost RB16B vyzerá rýchlo a stabilne. V Milton Keynes v zime zjavne nezaháľali a nezaháľajú ani dnes. Podľa technického riaditeľa, Pierra Wachea, bude mať tím tento víkend v Sachíre k dispozícii drobné updaty.

Pre všetky tímy to sú veľmi rušné dva týždne v období medzi koncom testov a ostrým štartom sezóny. Na programe je analýza dát, simulácie a snaha stanoviť vývojový smer pre novú sezónu. Rané plody vývoja Red Bullu nasadí stajňa už v Sachíre.

„S prípravou auta pre prvý bahrajnský tréning sme začali po skončení prvého dňa predsezónnych testov,“ povedal technický riaditeľ tímu Pierre Wache pre oficiálne stránky Red Bullu. „Nečakali sme do nedele. Počas tých troch dní sme vyskúšali množstvo dielov, snažili sme pochopiť, čo na aute bude fungovať a čo fungovať nebude.“

„Snažíme sa stanoviť smer vývoja a dať dokopy menšie vylepšenia pre prvé preteky. Jazdci tiež usilovne pracujú na simulátore v snahe skorelovať ich a zistiť ako by sme mohli veci zlepšiť, upraviť nastavenie alebo zlepšiť vyváženie.“

Veľká pozornosť sa v tomto roku sústredí i na posledný rok Hondy vo Formule 1. Japonská automobilka pripravila novú pohonnú jednotku, s ktorou už jazdci vyslovili spokojnosť. Svojou troškou prispel i dodávateľ palív ExxonMobil. Kľúčových partnerov Red Bullu pochválil aj technický riaditeľ tímu.

„Na dynamometri už vidíme prvé známky toho, že náš výkon v porovnaní s minulým rokom vzrástol. Myslím, že je to kombinácia pokroku vo vývoji pohonnej jednotky a palív od ExxonMobil. Som si istý, že aj ostatným tímom sa podarilo dosiahnuť nejaké zisky, takže zatiaľ nevieme, či nás to posunulo pred niektorý iný tím. Sme však veľmi vďační za prácu, ktorú naši partneri v priebehu zimy vykonali,“ dodal Wache.

Súvisiace články

Diskusia