logo F1online.skF1online.sk

Pérez o zmene oproti RP: V Red Bulle je každý nastavený na víťazenie

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király23. 3. 2021

Sergio Pérez sa pripravuje na svoju prvú sezónu v pozícii jazdca Red Bullu. Vo Formule 1 je od roku 2011, najskôr bol v Sauberi, potom v McLarene, následne vo Force Indii a u jej nástupníckeho Racing Pointu. Teraz prichádza do zoskupenia, ktoré má na to, aby bojovalo o víťazstvá.

„Nastavenie auta a jeho mechanické záležitosti sú celkom iné, ako v Racing Pointe,“ povedal Pérez pre oficiálny podcast F1 Beyond The Grid. „Čas k dobru hľadáte celkom inak a inými spôsobmi. Jazdenie s autom si vyžaduje niečo celkom iné, ako Racing Point.“

„Monoposty fungujú inak. Ich závesy sú celkom odlišné. Iný je mechanický balans, rozdiely sú aj v aerodynamike, takže v zásade všetko je výrazne iné.“

Pérez je jediným jazdcom, ktorý vyhral preteky v trinásťročnej histórii Force Indie a Racing Pointu. V jeho predchádzajúcom pôsobisku to bola v podstate náhoda, ale teraz v Red Bulle sa niečo podobné bude asi aj očakávať.

„Red Bull je veľmi veľký tím a je v ňom vidieť vášeň pre víťazenie. Každý, kto tu pracuje, je nastavený na víťazenie. Víťaziť, víťaziť, víťaziť. Víťazenie je všetko,“ skonštatoval Mexičan.

„Keď som bol v Racing Pointe, tak to bolo iné. Tam sme nemali také dobré auto. Všetci sme do toho vstupovali s iným mentálnym nastavením. Išli sme maximalizovať výsledok, ale tu je maximalizovanie výsledku rovné víťazeniu. Je to fajn a každý je mimoriadne motivovaný,“ dodal Sergio Pérez.

Prvé preteky v novom pôsobisku Péreza čakajú už tento víkend, keď je na programe Veľká cena Bahrajnu.

Súvisiace články

Diskusia