logo F1online.skF1online.sk

Alonso si myslí, že bahrajnská kvalifikácia prinesie niekoľko prekvapení

Fernando Alonso
© Pirelli Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 3. 2021

Fernando Alonso sa po dvojročnej pauze vracia do kolotoča Formuly 1. Štartové pole sezóny 2021 je neuveriteľne našľapané a hlavne v jeho strede očakávame veľmi vyrovnané boje. Ich súčasťou bude i Alonso, ktorý pred dvoma rokmi vo výkonnostne poddimenzovanom McLarene predvádzal skvelé výkony. Jeho cieľom sú však víťazstvá, ktorých sa v roku 2021 pravdepodobne nedočká.

A čo viac, počas bahrajnských predsezónnych testov nový monopost Alpine A521 síce ohúril, ale svojim zovňajškom nie výkonom na trati. Mnohí pasujú francúzsky celok až niekam na celkové siedme miesto. V mimoriadne vyrovnanom strede poľa to však môže byť veľmi mylná domnienka.

„Počas testov sme odjazdili množstvo kilometrov čo je pre nás dôležité. Dáva nám to solídne základy, na ktorých môžeme po zvyšok roka stavať,“ vyhlásil Alonso, ktorého cituje portál RaceFans. „Počas tých troch dní sme splnili takmer celý náš naplánovaný program, v tomto smere sme teda pomerne spokojní.“

„Pokiaľ ide o našu výkonnosť, tak tú je ešte skoro nejako hodnotiť. Aké je rozloženie síl na rošte sa dozvieme až počas bahrajnskej kvalifikácie, kedy každý vyjde na trať s minimom paliva, najmäkšími pneumatikami a motormi vytočenými na maximum. Myslím si, že sa dočkáme niekoľkých prekvapení,“ povedal dvojnásobný šampión.

Ten sa do Formuly 1 vracia po dvojročnej pauze, ktorú si vypĺňal všeličím možným. Formulu 1 však nedokáže nič nahradiť a Fernando sa napokon rozhodol pre návrat. Nevadil mu pritom ani fakt, že jeho tím bude v roku 2021 asi len ťažko víťaziť.

„Vynaložil som obrovské úsilie, aby som na svoj návrat s tímom Alpine bol pripravený po fyzickej i mentálnej stránke. Za tie dva roky som sa toho veľa naučil, no teraz som späť a veľmi motivovaný pred novou sezónou plnou výziev,“ dodal Alonso.

Súvisiace články

Diskusia