logo F1online.skF1online.sk

Prečo Wolff odmietol bahrajnskú vakcínu?

Toto Wolff
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király23. 3. 2021

Bahrajn dal členom formulového cirkusu zaujímavú ponuku: keďže v púštnom kráľovstve mnohí zotrvávajú až približne mesiac, navrhol im uprednostnenie pri očkovaní (dve dávky sa aplikujú po 28 dňoch). Viacero predstaviteľov tímov neváhalo a bahrajnské vakcíny akceptovalo.

Šéf Mercedesu Toto Wolff sa však rozhodol inak. Podľa vlastných slov si počká na okamih, ako príde na rad vo Veľkej Británii. Bude mať lepší pocit, pretože nikoho umelo nepredbehne.

„V Anglicku to máme relatívne dobre rozbehnuté a mnoho ľudí v tíme už vakcínu dostalo,“ povedal Wolff v rozhovore pre televíziu ORF. „Podľa mňa je fajn počkať si na svoj okamih a nikoho nepreskočiť. Práve preto som sa rozhodol, že aj ja si počkám.“

Členov tímu Mercedes však Wolff neodhováral. „Je to každého osobné rozhodnutie. Má to aj nejaké poistné aspekty. Celkovo si však myslím, že bolo fajn mať túto možnosť. Podľa mňa je veľmi osobné rozhodnutie, či niekto chce vakcínu tu v Bahrajne alebo nie.“

„Niektorí členovia tímu F1 prikývli, iní nie. Ja som už COVID-19 prekonal a rozhodol som sa počkať na okamih, keď prídem na rad,“ skonštatoval Rakúšan, ktorý verí, že po prekonaní choroby má na určité obdobie potrebné protilátky.

Toto Wolff má 49 rokov a vo Veľkej Británii, kde žije, je tesne pod aktuálnou očkovacou hranicou. Ľudia pod 50 si ešte musia počkať na okamih, ktorý je závislý od dodávky potrebného množstva vakcín.

Bahrajnskú ponuku na vakcíny využili tímy Ferrari a AlphaTauri, ktoré zaočkovali všetkých svojich zamestnancov nachádzajúcich sa v krajine, pričom druhú dávku by mali dostať deň alebo dva po veľkej cene.

Súvisiace články

Diskusia