logo F1online.skF1online.sk

Toto Wolff o novom Mercedese: Je to „malá toxická diva“

Valtteri Bottas
© Pirelli Press Area
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 3. 2021

Predsezónne testy ukázali niektoré slabé stránky nového monopostu Mercedes W12. Okrem problémov s prevodovkou sme mohli vidieť viaceré situácie, v ktorých sa ukázala nestabilita zadnej časti. Šéf Mercedesu aj kvôli tomu hovorí o modeli W12 ako o „malej dive“.

Konkurenčné tímy začali intenzívne argumentovať, že Mercedes W12 ešte neukázal plný potenciál, najmä v súvislosti s jazdou s vyšším množstvom paliva. To, či Mercedes odhalil skutočný výkon auta, hodnotí aj šéf tímu Toto Wolff podľa webu racingnews365.com, ktorý citoval rakúske ORF: „Za tie roky sme zažili niekoľko skvelých úspechov, a preto všetci hovoria, že skrývame skutočný potenciál.“

„Myslím si, že sme boli tím, ktorý jazdil s najvyšším množstvom paliva, ale bez ohľadu na to bolo auto trochu „toxické“ po stránke riadenia a tiež dosť nestabilné, najmä pri bočnom vetre,“ pokračuje Wolff. „Zdá sa, že máme malú „divu“ — ako napríklad auto spred dvoch rokov —, ktorú sme ešte poriadne nepochopili.“

Mercedesu tiež uškodilo, že predsezónne testovanie Formuly 1 sa tentokrát skrátilo len na tri dni, oproti šiestim v roku 2020. Majstrovský tím však zostal v Bahrajne a využil tiež príležitosti, ktoré majú tímy povolené v rámci tzv. filmovacieho dňa.

„Skutočnosť, že sme mali iba pár dní testovania, určite nepomohla,“ pokračuje Toto Wolff, ktorý je tiež tretinovým spoluvlastníkom tímu.

„Zatiaľ sme nepochopili auto tak, ako chceme. Máme niekoľko malých problémov, ktoré musíme vyriešiť, takže určite nie sme tak dobre pripravení ako v minulých rokoch,“ doplnil 49-ročný šéf tímu Mercedes.

Mercedes dostane ďalšiu príležitosť overiť si výkon svojho monopostu už tento piatok 26. marca. Čakajú nás totižto prvé dva voľné tréningy pred Veľkou cenou Bahrajnu, ktorá vyvrcholí už v nedeľu.

Súvisiace články

Diskusia