logo F1online.sk

Max Verstappen vidí tri rôzne scenáre bitky o titul v roku 2021

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 3. 2021

Mladý, ešte stále len 23-ročný holandský pretekár Max Verstappen je horúcim želiezkom v ohni aj pred nadchádzajúcou sezónou 2021. V tej minulej skončil na bronzovej, tretej priečke hneď za Lewisom Hamiltonom a Valtterim Bottasom. V aktuálnom rozhovore načrtol, aké tri scenáre boja o titul jazdec tímu Red Bull očakáva.

„Existujú tri možnosti,“ povedal Verstappen pre Ziggo Sport. „Buď je vaše auto výrazne dominantné a je to iba medzi vami a vašim tímovým kolegom. Druhá možnosť je, že sme veľmi blízko k Mercedesu a bude to pekná bitka počas každých pretekov.“

„A potom je tu tretia možnosť, ktorá je rovnaká ako minulý rok. Že ste blízko, ale nie dosť blízko, a tak môžete súťažiť o víťazstvá len v niektorých pretekoch,“ hovorí mladý pilot tímu Red Bull.

Množstvo fanúšikov neverí problémom majstrovského tímu Mercedes z predsezónnych testov v Bahrajne. Mercedes podľa nich ešte neukázal všetky karty a pravda sa ukáže až pri prvých pretekoch.

Max Verstappen z Red Bullu si myslí, že je to pravdepodobné, vzhľadom na to, ako Mercedes pristupoval k prvým a druhým voľným tréningom v roku 2020. Naďalej považuje Lewisa Hamiltona a jeho tím za favorita na zisk titulu, a to napriek tomu, že Toto Wolff, šéf Mercedesu si podľa predošlých vyjadrení uvedomuje silu Red Bullu.

„Samozrejme, že sa nás snažia postaviť do tejto roly favorita, pretože sa im nedarilo podľa predstáv,“ skonštatoval Max Verstappen.

Holandský pretekár už v predošlých rozhovoroch tvrdil, že údaje zachytené Red Bullom ukazujú, že Mercedes využíval menej energie počas niektorých kôl na predsezónnych testoch. Malo sa tak stať práve z dôvodu, aby zakryli svoje skutočné tempo a výkon monopostu.

„Ak uspejú, bude to všetko „fantastické“. Urobili to minulý rok po piatkových tréningoch hneď niekoľkokrát. Kričali, že Red Bull vyzerá byť silný. Ale interne už vedeli, že to tak nie je, a v sobotu popoludní tam (na popredných priečkach) opäť stáli,“ pokračuje Verstappen.

“Vôbec sa necítim ako favorit na titul. Keď ste tak dominantní za posledných sedem rokov a dokonca aj pri tých zmenách pravidiel, budete stále dobrí aj so zlou podlahou. Takže áno, Mercedes stále považujem za favorita,“ uzavrel holandský pretekár tímu Red Bull.