logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Vlani bola u nás zvláštna atmosféra, tá je preč

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala19. 3. 2021

Po najhoršej sezóne Ferrari za posledných 40 rokov sa v Scuderii začína situácia zlepšovať, a to nie iba po stránke výkonnosti monopostu. Charles Leclerc tvrdí, že sa k lepšiemu posunula i atmosféra v tíme, ktorá sa ešte na začiatku minulého roka pohybovala okolo bodu mrazu.

Uplynulý ročník nebol pre Ferrari vôbec štandardným. Najskôr preto, že Sebastian Vettel mal svoje dni v Scuderii zrátané ešte pred úvodnou veľkou cenou, ale najmä kvôli pohonnej jednotke “s modrou knižkou”.

“V roku 2020 sa u nás najskôr objavila taká zvláštna atmosféra, keď sme si uvedomili, aká je realita. Tá bola nakoniec oveľa horšia, než sme pôvodne čakali,” cituje slová Charlesa Leclerca motorsport.com. “V jednom období to nebolo vôbec dobré.”

“Ale veľmi rýchlo sme zmenili svoju mentalitu. Našli sme v sebe obrovskú motiváciu pokúsiť sa vrátiť tam, kde by sme chceli byť. Myslím si, že to sa v tomto roku nezmení,” pokračoval monacký pretekár.

Atmosféru zlepšil aj príchod Carlosa Sainza, keďže medzi ním a Leclercom to zatiaľ nemalo prečo škrípať. Za sebou máme len predsezónnu časť, počas ktorej je ešte každý s každým kamarát. Či si dvojica udrží harmonický vzťah, to ešte len uvidíme.

“Carlos nám prináša aj skúsenosti z iných tímov,” hodnotí Španielov prínos Leclerc. “To je veľmi zaujímavé, pretože nám to umožní prebádať nové svety. Je to teda veľmi zaujímavé, ale tipujem, že samotný tím je stále taký motivovaný ako minulý rok, naozaj chce na veci zatlačiť, aby sme sa už čoskoro dočkali lepších dní.”

Tie lepšie dni by mali prísť v najbližších týždňoch, uznáva Monačan, no zároveň dodáva: “Trochu sme sa dotiahli, ale nemôžeme čakať zázraky. Objavujú sa pozitívne náznaky, odviedli sme kus dobrej práce, ale to nebude stačiť na to, aby sme sa vrátili na úroveň sezóny 2019. Nesmieme zabudnúť, kde sa Ferrari ocitlo vlani. Vo Formule 1 chce všetko svoj čas.”

Súvisiace články

Diskusia