logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Nečakám zázraky, no pokúsime sa zanechať lepší dojem

Charles Leclerc
© Pirelli Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2021

S novým jazdcom, novým motorom a novým autom. Čo očakávať od Ferrari v roku 2021? Debatovať o víťazstvách je asi zbytočné, no mohla by sa Scuderia zapojiť aspoň do boja o najlepšieho zo „zvyšku sveta“? V Maranelle si pred seba nekladú žiadne veľké ciele.

„Musíme byť realistickí. Síce by som si to možno prial, ale nemyslím, že budeme v tomto roku bojovať o titul. Pravidlá nám bránia v tom robiť s autom to, čo by sme chceli, takže SF21 je skôr evolúciou než revolúciou SF1000,“ povedal Charles Leclerc.

„Pokúsime sa zanechať lepší dojem než v minulom roku, ale nečakám žiadne zázraky. Myslím, že vyváženie auta sa zlepšilo, celkovo sa SF21 ľahšie ovláda a je jednoduchšie ho zvládnuť.“

Nový monopost Scuderie by síce mal byť lepší než jeho predchodca, problém je však v tom, že ani konkurencia v zime nespala. Každý príde v novej sezóne s vylepšeniami, úpravami a rozličnými vychytávkami. Po trojdňových testoch však ťažko niečo predikovať, našťastie do prvých pretekov sezóny nemusíme čakať dlho.

„Minulý rok som sa dosť trápil najmä pri vyšších teplotách. Teraz je ten o pocit o niečo lepší, hlavne pokiaľ ide o zadnú časť monopostu. Počkajme si a uvidíme, no nateraz je ten pocit dobrý,“ povedal Leclerc. „Pokrok nenastal nielen po aerodynamickej stránke, ale zlepšila sa zadná časť ako celok, z ktorej teraz cítim omnoho viac sebadôvery.“

„Nebolo jednoduché zvládnuť všetku tú prácu za tri dni, ale každý mal rovnaké podmienky a myslím, že sme z každej hodiny vyťažili maximum. Odjazdili sme dosť veľa kôl a na novú sezónu sa pripravili najlepšie ako sme vedeli. Keď som hovoril o snahe vrátiť Ferrari späť na vrchol, myslel som skôr v strednodobom alebo dlhodobom horizonte. Určite som nehovoril o roku 2021,“ dodal monacký pretekár.

V strede poľa panuje tvrdá konkurencia a záležať bude na každej desatine. Na druhú stranu je to možno príležitosť pre samotných pilotov, ktorí v takýchto vyrovnaných súbojoch predstavujú najzásadnejší rozdielový faktor.

Súvisiace články

Diskusia