logo F1online.skF1online.sk

Sainz chce hrať v tejto sezóne tímovú hru

Carlos Sainz
© Pirelli Press Area
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka17. 3. 2021

Carlos Sainz je pred novým ročníkom presvedčený o jednom; pomôcť Ferrari zotaviť sa z minuloročnej žalostnej sezóny bude dôležitejšie ako poraziť tímového kolegu Charlesa Leclerca.

Sainz podpísal zmluvu s Ferrari pred začiatkom minulého ročníka, pričom netušil, čo Scuderiu čaká v roku 2020. Po sezóne 2019, kedy talianska stajňa skončila na druhom mieste a získala tri víťazstvá, nasledoval rok bez triumfu a iba s troma pódiovými umiestneniami.

Ferrari kleslo v Pohári konštruktérov na šiestu priečku, zatiaľ čo Sainzov tím McLaren obsadil tretie miesto. Toto všetko viedlo k neustálym otázkam médií či Španiel svoj prestup neľutuje. On to však vehementne odmieta.

Odchod do Ferrari pre Sainza znamená, že vytvorí tímovú dvojičku s Charlesom Leclercom. Rodák z Monaka má so Scuderiou podpísaný dlhoročný kontrakt a mal by byť budúcnosťou tejto talianskej značky.

Španiel hovorí, že zatiaľ čo dúfa v súboje s Leclercom, hlavným cieľom ostáva pomôcť Ferrari zotaviť sa. „Vždy existuje rovnováha medzi tým chcieť byť konkurencieschopný voči svojmu tímovému kolegovi a zároveň, špeciálne v období, v ktorom sa nachádzame vo Ferrari, dôležitejšou vecou, a tou je tím,“ povedal Sainz.

Myslím si, že obaja sa chystáme ísť naplno, aby sme si boli istí, že to tímu pomôže pohnúť sa vpred. Už sme stihli vykročiť správnou nohou, vychádzame spolu dobre a máme dobrý vzťah,“ opísal Sainz fungovanie s Leclercom. Tímoví kolegovia spolu strávili veľa času v Maranelle, kde sa pripravovali na novú sezónu.

Koncom januára sa obaja zúčastnili testov na okruhu Fiorano, kde okrem jazdenia absolvovali aj množstvo rozhovorov. S tímovým šéfom Mattiom Binottom diskutovali o tom, ako sa Ferrari potrebuje zotaviť z minulej sezóny.

Sainz pokračoval: „V januári a februári sme spolu strávili v Maranelle veľa času, som povzbudený naším vzťahom a cestou, ktorou sa môžeme posúvať vpred. Taktiež tým, ako môžeme posúvať dopredu aj samotný tím.“

Osobne som nikdy nemal s tímovými kolegami nijaké problémy. Takže, neviem, prečo by nejaké mali byť práve s Charlesom,“ zakončil Carlos Sainz, ktorý v minulej sezóne nastupoval v britskej stajni McLaren po boku Landa Norrisa.

Súvisiace články

Diskusia