logo F1online.skF1online.sk

Vettel o Mercedese: V prvých pretekoch už bude všetko v poriadku

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Ladislav Király
Ladislav Király16. 3. 2021

Mercedes za sebou nemá ideálnu testovaciu prípravu. Mal problémy so spoľahlivosťou, ale hlavne sa ukázalo, že nový monopost je akýsi nepokojný a jazdci majú čo robiť, aby ho zvládli. Niektorí pozorovatelia s úsmevom tvrdili, že Lewis Hamilton mal v priebehu jedného ostrého kola viac problémov, ako za celý minulý rok dokopy.

Mercedes odjazdil najmenej kôl spomedzi všetkých tímov a ak si to prerátame na kilometre, bolo ich 1 645. Taký Red Bull sa dostal až na 1 997 kilometrov, AlphaTauri a Alfa Romeo dokonca na 2 284 kilometrov. Tieto stajne na tom boli omnoho lepšie.

„Asi vieme povedať, že Mercedes tentoraz nepredviedol taký kilometrový zázrak, ako v minulých rokoch,“ povedal Sebastian Vettel, ktorý aktuálne pôsobí v Aston Martine. „Na druhej strane som si istý tým, že v prvých pretekoch bude v ich podaní všetko v poriadku. Red Bull zasa robí to, čo sa od nich očakáva: stíha Mercedes a vyzýva ich.“

Na otázku týkajúcu sa toho, kto získa titul, Vettel odpovedal nasledovne: „Bude to buď Mercedes alebo Red Bull.“

Okrem Mercedesu mal v testoch problémy aj Aston Martin, ktorý je často označovaný za kópiu Mercedesu. Využíva aj rovnaký motor a rovnakú prevodovku, pričom tentoraz mal problém s turbom, ktoré samozrejme takisto dodáva Mercedes.

„Áno, naša pohonná jednotka je Mercedes a aj prevodovku máme od Mercedesu, ale všetko je to nainštalované do nášho auta, takže tu ide aj o mnoho iných komponentov. Neviem vám povedať, čo spôsobilo naše problémy, ešte si na to potrebujeme posvietiť. Buď za to môže jedna vec alebo druhá, ale to je jedno. Musíme to identifikovať a napraviť,“ dodal Sebastian Vettel.

Súvisiace články

Diskusia