logo F1online.skF1online.sk

Wolff: Zakaždým mám obavy

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 3. 2021

Každý vedel, že Mercedes bude v predsezónnych testoch svoju skutočnú výkonnosť skrývať. Problémy so spoľahlivosťou a nepokojná zadná časť monopostu však napriek tomu prinútila mnohých zdvihnúť obočie a aspoň nakrátko sa nad tým pozastaviť.

„Zakaždým mám obavy, niekedy oprávnené, inokedy neoprávnené. Predsezónne testy sú vždy zaujímavé, pretože nájdete nejaké muchy, veci, ktoré nie sú dosť dobré. V prvých dňoch nás sprevádzali dosť veľké problémy,“ povedal novinárom v Bahrajne šéf Mercedesu, Toto Wolff.

Po skončení predsezónnych testov vychádzali z garáže Mercedesu slová, na ktoré sme si v posledných rokoch už zvykli. Lewis Hamilton avizuje, že tím má pred sebou veľa práce, Andrew Shovlin išiel ešte ďalej a prehlásil, že v pretekovom tempe Red Bullu nestačia.

„Existuje dôvod, prečo sa nie každému darí vyhrávať šampionáty alebo získavať tituly niekoľko rokov po sebe. Organizácia si musí udržať svoju energiu a motiváciu, to nie je nič bezvýznamné,“ povedal Wolff.

„Ideme sa ponoriť do nazbieraných dát, to bude teraz naša práca. Pokúsime sa pochopiť, kde bola naša výkonnosť dobrá a kde nie, kde naše dáta korelujú so simuláciami a veterným tunelom a kde nekorelujú. Musíme pochopiť, prečo bolo naše vyváženie také zlé. A pokiaľ ide o Red Bull, tak im sa podaril taký štart, ako nám v minulých rokoch,“ povedal Wolff, ktorý odmietol, že by sa tímu alebo kohokoľvek v ňom zmocňovala nervozita.

„Nie, nikto z nás nie je nervózny, našim očiam zatiaľ zostáva všetko skryté. Uvidíme, ako dopadne prvý súťažný víkend,“ dodal Rakúšan.

Súvisiace články

Diskusia