logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Nikdy predtým som s tímovým kolegom nestrávil toľko času

Carlos Sainz a Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 3. 2021

Carlos Sainz a jeho príchod do Ferrari je jeden z mnohých zaujímavých mikropríbehov ročníka 2021. Jeho spolupráca s Charlesom Leclercom mnoho napovie, nielen o samotných jazdcoch, ale aj o fungovaní tímu z Maranella. Monacký mladík si spoluprácu s novým tímovým kolegom zatiaľ pochvaľuje.  

„Myslím, že nálada v tíme bola v minulom roku trochu zvláštna, najmä keď sme si uvedomili, akej realite musíme čeliť. Bolo to totiž horšie, než sme očakávali. Vnútorné nastavenie sa však zmenilo a nastúpila veľká motivácia a úsilie vrátiť sa tam, kde chceme byť,“ povedal Leclerc.

Novou tvárou tímu je Carlos Sainz, ktorý so sebou priniesol aj závan čerstvého vzduchu. Španiel prišiel do Maranella po dvojročnom pôsobení v McLarene a Leclerc si spoluprácu s ním pochvaľuje.

„Je to skvelý chalan. Myslím, že nikdy predtým som v medzisezónnom období nestrávil s tímovým kolegom toľko času, koľko som strávil s ním. Dostávame sa do toho a spolupracujeme veľmi dobre.“

„Carlos so sebou prináša veľmi zaujímavé skúsenosti z ostatných tímov, čo nám ponúka nové možnosti hodné preskúmania. Je zaujímavé sledovať jeho dáta a porovnať ich, aj keď je to náročné, keďže podmienky medzi dopoludním a popoludním sa veľmi menia. Už sa neviem dočkať, až budeme v aute naraz, aby sme to mohli poriadne porovnať,“ povedal Leclerc.

Vo všeobecnosti sa očakáva, že Leclerc bude vo Ferrari jazdeckou jednotkou. Na druhej strane, Scuderia nič také nepotvrdila a obom pilotom dáva rovnaké šance. Aj sám Sainz po svojom podpise s Ferrari vyhlásil, že pri vyjednávaniach trval na tom, aby mal s Charlesom ekvivalentnú pozíciu.

„Strávil som s Ferrari viac času, než Carlos, s tímom mám teda viac skúseností. Nemyslím si však, že budeme mať jasného lídra a podľa mňa to Mattia povedal jasne. Nemáme jasnú jednotku a dvojku, chcem bojovať s tými najlepšími a Carlos je extrémne talentovaný pretekár. Potlačíme jeden druhého vpred,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia